Granitul, o alegere potrivita pentru casa ta

1 minute, 45 seconds Read

Granitul este unul dintre materialele cele mai luxoase atunci cand vine vorba de amenajarile interioare. Piesele de granit pot pune in valoare casa ta si o pot transforma intr-o adevarata opera de arta.

Echipa www.monumentepremium.ro va prezinta ce este granitul si la ce se foloseste:

Granitul este o roca vulcanica extrem de dura. Roca de granit este atat de dura incat poate rezista chiar si 500 de ani. De regula acesta se foloseste la realizarea:

  • blaturilor din granit
  • cruci funerare din granit
  • pavajelor din granit
  • glafurilor din granit

Pentru ca este un material dur, densitatea granitului este extrem de mare, aproape la fel de mare ca si cea a diamantului.

Desi pretul granitului este un pic mai ridicat fata de pretul altor materiale, acesta este o investitie de lunga durata pentru casa ta. Nu vei regreta alegerea facuta, dupa ce vei vedea cum arata casa ta. De cele mai multe ori granitul este folosit pentru realizarea blaturilor de bucatarie. Un astfel de blat nu doar ca este durabil, dar este si extrem de igienic, fata de un blat dintr-un material diferit.

Un alt avantaj este acela ca, un blat de granit nu va trebui sa fie inlocuit. Acest lucru se va intampla doar daca proprietarul isi doreste asta.

Granitul se gaseste intr-o paleta de culori variata. Puteti achizitiona placi de granit de culori precum:

  • granit alb
  • granit galben
  • granit roz
  • granit verde
  • granit negru etc.

Aceasta varietate de culori il face un material extrem de usor de adaptat in functie de designul casei, dar si de dorintele si preferintele pe care le au proprietarii.

Nu trebuie sa va faceti griji nici in privinta curatarii acestuia. Atunci cand vine vorba de curatarea granitului, totul este foarte simplu. Curatarea sa se face ori cu produse special destinate pietrelor naturale, ori cu ajutorul unei solutii de apa si sapun lichid. In plus, nu va trebui sa va faceti griji ca trebuie sa ii acordati o atentie speciala. Singurul lucru de care va trebui sa tineti cont este faptul ca, daca varsati ceva pe o suprafata de granit, trebuie sa stergeti imediat si sa uscati suprafata.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.