Dormi in fiecare noapte pe ea, insa te-ai intrebat vreodata din ce este facuta? Care sunt principalele tipuri de saltele si care este compozitia lor? Cu siguranta, daca afli raspunsul la aceasta intrebare, data viitoare cand va trebui sa iti cumperi o saltea vei sti cu exactitate care ti se potriveste mai bine.
Care sunt, asadar, principalele tipuri de saltele?
- Saltelele cu arcuri. Sunt saltelele clasice, care exista, probabil, in fiecare casa din Romania. Tehnologia a dezvoltat mai multe tipuri de saltele cu arcuri, cum ar fi bi-conic, arc continuu sau arc impachetat. Marile beneficii ale acestor saltele sunt faptul ca ofera o sustinere excelenta, sunt confortabile si asigura o circulatie foarte buna a aerului in interiorul lor. De asemenea, saltelele cu arcuri sunt durabile, destul de rigide si ofera independenta fata de partener ( asta daca dormi alaturi de cineva)
- Saltele din spuma. Sunt foarte populare in ultima vreme, deoarece ofera o multime de avantaje, care mai de care mai interesante. Vei descoperi mai multe tipuri de spuma, cum ar fi spuma de memorie sau spuma vascofoam. Printre avantajele aduse de aceste saltele se numara faptul ca sunt realizate dintr-un material antialergic si antimicrobian, au o calitate extrem de buna , deci si o rezistenta foarte mare si ofera sustinere adaptata fiecarei parti din corp. Coloana vertebrala este mentinuta intr-o pozitie corecta, ori de cate ori dormi pe o astfel de saltea iar independenta fata de partener este si ea prezenta. Daca optezi pentru spuma de memorie, exista mai multe avantaje, cum ar fi faptul ca vei avea un numar redus de miscari in timpul noptii si vei putea sa iti imbunatatesti circulatia sangelui.
- Saltele din latex. Latexul este un material ceva mai nou, cel putin atunci cand vorbim despre latexul artificial. Exista doua tipuri de latex: cel creat in laborator, cu proprietati impresionante si cel extrasm din arborele de cauciuc. Oricare ar fi tipul de latex pe care il achizitionezi, acesta poate asigura un somn perfect, cu o circulatie foarte buna a aerului prin saltea, un confort excelent si o circulatie sangvina foarte buna.
Chiar daca optezi pentru saltele foarte rezistente, cu proprietati impresionante, este bine sa iei in considerare schimbarea lor o data la ceva timp. specialistii recomanda schimbarea o data la 7-10 ani.