Cum ingrijesti bateria auto pe timp de iarna?

1 minute, 14 seconds Read

Despre ingrijirea bateriei se pot spune foarte multe, insa vom incerca sa descoperim cum se ingrijeste bateria auto pe timp de iarna. Motivul este simplu: iarna, functionarea bateriei devine mult mai greoaie, din cauza temperaturilor scazute. Celulele galvanice din interiorul fiecarei baterii functioneaza la o capacitate maxima atunci cand temperatura de afara este de 25 de grade Celsius. Daca aceasta scade, performanta scade. In momentul in care temperatura este de sub -10 grade Celsius, functionarea bateriei nu se mai poate realiza la o capacitate mai mare de 60 %.http://rpk-tramplin.ru

Daca se pun la calcul si factorii umani, cum ar fi incalzirea sau dezaburirea geamurilor pana in momentul in care motorul este in functiune, actiuni sustinute tot de baterie, ajungem la concluzia ca aceasta piesa are nevoie de o ingrijire sporita.

Este bine sa respecti cateva reguli. Prima este aceea de a fi mai prudent decat de obicei. Daca, de regula, verificarea acumulatorului se face o data la 6 luni, iarna trebuie sa se faca in fiecare luna, mai ales daca masina nu mai este atat de noua precum ti-ai dori sa fie.

Incearca sa folosesti consumatorii de energie pe rand. Nu porni si caldura, si senzorul de dezaburire geamuri si stergatoarele si radioul in acelasi timp, ci porneste-le pe rand. Nu trebuie sa ingheti in masina, insa nu trebuie nici sa epuizezi energia bateriei.

Daca ai motor deasel, acorda atentie semnalului luminos care te avertizeaza ca bujiile sunt incandescente. Porneste motorul doar dupa ce acestea s-au stins.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.