Hemoroizii interni si externi, diverse informatii utile

author
1 minute, 31 seconds Read

Varicele de pe membrele inferioare sunt asemanatoare cu structurile care apar la nivelul anusului. Acestea se numesc hemoroizi si sunt reprezentati de dilatatii ce apar ca fiind umflate sau inflamate in zona anusului si a rectului. De obicei structurile sinusoidale se afla in interiorul anusului, avand rol ajutator pentru a stapani scaunul, insa ele pot ajunge sa se transforme in structure patologice sau cunoscutii hemoroizi.
Exista doua tipuri de hemoroizi: cei interni si cei care se afla la exterior. De regula, dilatatiile varicoase care se afla la interior se manifesta prin sangerari la nivelul rectului. Hemoroizii externi se prezinta sub forma unor inflamatii la nivelul anusului. Acestia sunt insotiti de eventuale dureri care sunt destul de puternice. Motivul pentru care apar aceste dilatatii nu este unul singur, insa este cunoscut faptul ca unu factor important este reprezentat de constipatie. Atunci cand aceasta se manifesta in repetate randuri, creaza un mediu ce ajuta la dezvoltarea acestor structuri. Pentru a evita aparitia constipatiei, este indicat a se consuma alimente bogate in fibre. Printre posibilele cauze ale aparitiei acestor dilatatii saculare, exista indicatii care arata ca mostenirea genetica poate fi si ea considerate un factor. De asemenea, sedentarismul sau obezitatea pot duce si ele la aparitia acestor vene sau saculeti inflamati.
Persoanele care prezinta simptomele enumerate mai sus sau prezinta astfel de formatiuni, trebuie sa se prezinta la un doctor specializat in tratarea acestor cazuri. In primul rand pacientul trebuie supus unor examinari care pot arata in ce conditii au aparut acesti hemoroizi, cu ce regularitate apare scaunul si daca exista si eventuale scurgeri la nivelul rectului. Medicul urmeaza apoi a evalua starea regiunii anale printr-o anoscopie si un tuseu rectal. In urma acestei cercetari, se incepe un tratament pe care pacientul va trebui sa-l urmeze. De obicei se recomanda creme, lichide, dar si chirurgia, ca o ultima metoda.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.