De ce farmaciile au o cruce verde la intrare ? Simbolistica, psihologia și legislația din spatele crucilor de farmacie.

author
3 minutes, 50 seconds Read

1. O imagine este mai completă în informații decât o mie de cuvinte. Atunci când căutăm o farmacie, ochii ne fug după o cruce verde. S-a înțeles utilitatea acestor panouri, branduirea crucilor verzi cu led-uri?

Fenomenul a luat amploare în ultimii ani, o farmacie care nu are o cruce luminoasă practic nu există, mai ales în mediul urban aglomerat. Crucea verde a intrat în conștiința colectivă ca simbol al locului ce-ți oferă remedii sigure pentru sănătate. Roșu este agresiv, galbenul e preferatul băncilor, însă verde luminos înseamnă neapărat că o farmacie este aproape.

Proprietarii de farmacii au înțeles că o cruce de farmacie care strălucește zi și noapte este mai ușor de reperat, și de șoferii din trafic, și de pietoni. Psihologia acestor reclame este foarte simplă, se bazează pe șocul vizual obținut prin intensitatea variabilă luminii, urmat de asociere mentală automată cu farmacia.

2. SmarSoft oferă o gama variată de modele de cruci farmacii cu led-uri. Care este tendința?

Tendința este de a fi diferit, unic. De aceea, SmarSoft Electronic dezvoltă continuu noi modele și implementează cele mai noi opțiuni pentru ca produsele să fie de calitate. Un produs de calitate presupune ca, în timp, caracteristicile sale să se păstreze, indiferent de condițiile de utilizare și de mediu extern. Obținem astfel produse cu vizibilitate foarte bună de la distanță pe timp de zi, cu efecte și animații unice.

Produsele SmarSoft sunt realizate în atelierele proprii de producție, iar producătorii noștri preferați de led-uri sunt lideri de piață, care au inovația ca politică de companie. Suntem sensibili și la dorințele clienților privind diversitatea formei și culorii, iar pe site-ul nostru pot găsi diverse modele și combinații de culori, precum și specificațiile tehnice.

Vezi si:  Beneficiile unei asigurări private de sănătate

3. Putem vorbi și de noutăți în acest sens?

În domeniul publicității, noutatea este singura constantă. Și mai ales în domeniul tehnologiei, unde firma SmarSoft Electronic inovează mereu. Ultima noastră invenție în acest sens este tehnologia care permite reglarea intensității luminoase a crucii. Unii clienți se confruntă cu plângeri din partea vecinilor deranjați de lumina intensă din timpul nopții. Această tehnologie ne permite să o instalăm pe produsele deja achiziționate, iar apoi să lăsăm clientul să o personalizeze în funcție de nevoile nocturne.

Este simplu de instalat, chiar și la produsele care nu sunt conectate la un computer, prin atașarea unei console cu două butoane, iar la celelalte, setarea opțiunii pe intensitate scăzută la 30%, cu sau fără efecte se face din softul pentru computer. În plus, produsele pot rula anumite mesaje create de client cu ajutorul software-ului specializat.

4. Care este istoria crucii verzi, de la origini și până în prezent? De ce la farmacie e verde?

La nivel mondial, există multe simboluri pentru reprezentarea farmaciei, care s-au păstrat din antichitate, precum toiagul lui Asclepios, încolăcit de șarpe, sau vasul Hygieei, fiica lui Asclepios și zeița medicinii, tot încolăcit de șarpe, sunt simboluri antice pe care le întâlnim și azi chiar în interiorul crucilor verzi. Crucea verde a intrat ca simbol farmaceutic în Europa la începutul secolului XX ca un substituent al Crucii Roșii, iar oamenii de pretutindeni asociază verdele cu sănătatea. Simbolul a prins repede, iar astăzi este de neconceput în Europa o farmacie fără cruce verde.

În România, fiecare farmacie este obligată să fie semnalizată printr-o cruce de farmacie prin Legea farmaciei din 2008, care spune că farmaciile au „ca semn distinctiv simbolul crucii cu laturile intersectate în unghi drept, de dimensiuni egale, de culoare verde pe fond alb”. De dragul unicității brandului, trebuie precizat că în România nu există doar cruci de farmacie verzi, ci și modelele combinate elegant cu roșu, alb și cu albastru. Operăm pe o piață cu potențial de creștere, unde singurele constante sunt diversificarea și inovația.

Vezi si:  Esofagita de reflux, o boala care afecteaza nenumarate persoane

SmarSoft Electronic produce de 8 ani afișaje cu LED-uri, cruci de farmacie, ceasuri electronice, firme luminoase și diverse soluții de afișare cu LED. Produsele sunt dezvoltate pentru domeniul publicitar, industrial și casnic. Compania este parteneră cu OSRAM, AVAGO și CREE – lideri internaționali în producția de LED-uri. Soluțiile dezvoltate în companie includ proiectare hardware și software, proiectare mecanică și testare. Totul se realizează în atelierele proprii, cu componentele celor mai celebre branduri: Texas Instruments, ST, Maxim Integrated, NXP, Intersil, Atmel etc.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.