Russian Twist, un exercitiu de evitat

author
1 minute, 33 seconds Read

Daca vrei sa iti distrugi spatele, atunci Russian Twist este exercitiul “ideal”. Descopera care sunt motivele pentru care ar trebui sa eviti aceste miscari oblice. In plus, iti propunem alternative la acest exercitiu.

Daca ai cautat deja exercitii care sa iti lucreze si intareasca centura abdominala, cu siguranta ai dat peste Russian Twist. Cunoscut drept unul din cele mai eficiente pentru subtierea taliei si eliminarea colaceilor, prezinta, cu toate acestea, numeroase dezavantaje, poate mai numeroase decat avantajele.

Care sunt problemele cauzate de Russian Twist?

In primul si in primul rand, compresia. Sa ramai in pozitia semi-asezat necesita o contractie masiva a abdomenului ceea ce produce o compresie excesiva a coloanei lombare. A doua problema este flexiunea. Dat fiind faptul ca spatele nu este sustinut de sol, te vei gasi adesea in plina flexiune, acolo unde coloana vertebrala este rotunjita. Combinatia dintre compresie si flexiune produce multa presiune asupra discurilor intervertebrale.

La ce riscuri te supui daca efectuezi Russian Twist?

Riscul pe termen scurt este ca poti simti durerea in timpul exercitiului. Consecintele pe termen lung pot fi insa mai grave. Vertebrele sunt in tensiune constanta ceea ce nu este deloc bine.

Ce alternative exista pentru Russian Twist?

O alternativa excelenta pentru Russian Twist este Cross Crwal, ideal pentru orice persoana care sufera de dureri in partea lombara sau o lovire anterioara care inca persista. Cross Crawl mentine partea inferioara a spatelui in contact cu solul ceea ce inseamna ca nu se poate intoarce sau flexa atat de departe. Pastrarea coloanei la sol garanteaza faptul ca nu se va deplasa.

Vezi si:  Alimentele hipocalorice care te ajuta sa slabesti

Cercetarile arata faptul ca o sedinta de BodyCombat poate furniza acelasi avantaj de antrenare ca o serie de 1700 de abdomene. Si, un antrenament precum precum CXWORK iti va prezenta o gama dinamica de exercitii integrate care iti vor antrena cu eficienta toti muschii situati in centrul corpului.

Sursa: https://www.fitness.fr/le-russian-twist-lexercice-a-eviter/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.