Despre astm

2 minutes, 10 seconds Read

Cele mai intalnite lucruri care pot provoca un atac de astm include alergii si declansatoare din mediul inconjurator cum ar fi fumul, praful si altele. Viitorul este reprezentat de abordarile farmacologice, care include un efect prelungit, medicamente cu efecte rapide, bazate pe severitatea atacului.

Inhalatoarele si dozele pentru copiii mici sunt foarte diferite de cele pentru adulti. Pentru copiii mici cel mai bine este sa folositi un nebulizator (aparat de aerosoli) pentru a le administra medicamentele altfel decat cu inhalatorul, datorita problemei si dificultatii de utilizare de catre copii a inhalatoarelor. Prin metode adecvate de tratare, o “echipa” formata din familia iubitoare si un expert in domeniu, astmul poate fi controlat eficient, iar majoritatea copiiilor vor avea o viata usoara, fara probleme de respiratie.

Desi nu exista o abordare etansa de a stopa un atac de astm, cel mai bun mod de a diminua atacurile de astm este prin reducerea factorilor declansatori cum ar fi fumul de tigara, fumul de alta origine, umiditatea, praful, mucegaiuri si alti factori care se pot intalni intr-o casa.

 

Ce este astmul?

Astmul este o situatie care creste din ce in ce mai mult, in momentul de fata afectand unul din patru copii si din ce in ce mai multi adulti. Pe tot parcursul atacului de astm, caile respiratorii se contracta, iar inflamatia creste si devin captusite cu mucus, acest lucru declanseaza respiratia suieratoare si dificultatea de a respira normal, tuse si dureri in piept.

Atacurile de astm pot fi declansate de mai multe cauze cum ar fi fumul de tigara, poluare, parul de animale, parfum, antrenamentul fizic si stresul. In timpul dintre atacurile de astm nu exista nici un semn, cu toate acestea, unii oameni se supun la complicatii respiratorii pe termen lung.

Inhalatoarele albastre ( sau in termeni tehnici “inhalatoare cu doze masurate”) pentru astm sunt tinute de catre victime asupra lor pentru a fi utilizate in momentul unui atac. Aceste medicamente, pe care pacientii trebuie sa le aiba tot timpul asupra lor, sunt compuse dintr-o gama larga de bronhodilatatoare, pentru a deschide rapid caile respiratorii, pentru a usura respirati si a o aduce cat mai repede spre normal si pentru a reduce riscul unui atac de astm sever.

In circumstantele mult mai serioase, medicamentele sunt luate de obicei pentru prevenire – corticosteroizii inhalatori sunt in continuare cele mai populare medicamente (in mod obisnuit sun inhalatoarele maro, rosii sau portocalii). Cu toate acestea, utilizarea prelungita de corticosteroizi poate duce la o multime de consecinte care includ cresterea corpului in greutate, osteoporoza, voce ragusita si afte. Acestea se intampla doar in cazul tratamentului prelungit si nu in cazul unui tratament.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.