Tratamentul fisurilor anale acasa

2 minutes, 7 seconds Read

Tratamentul fisurilor anale acasa

Cazurile de fisuri anale pot semana din punct de vedere al simptomelor cu o criza de hemoroizi, cu diferenta ca fisurile anale sunt mult mai dureroase. Durerea puternica este resimtita in timpul scaunului si poate provoca inclusiv dificultati in mentinerea unor scaune regulate datorita fricii de durere.

Ce este o fisura anala?

O fisura anala este o zgarietura mai mult sau mai putin adanca in canalul anal. Aceasta problema este una destul de comuna, fiind diagnosticata in aproximativ 15 % din vizitele la medicul specialist in vederea efectuarii unei colonoscopii. Ele afecteaza in egala masura barbatii si femeile si, spre deosebire de hemoroizi, cazurile nu sunt mai frecvente odata cu inaintarea in varsta. De fapt, fisurile anale sunt printre cauzele principale de sangerare anala la copiii mici.

Cazurile de fisuri anale apar in tesutul specializat din interiorul canalului anal care spre deosebire de piele nu contine fire de par, glande sebacee sau sudoripare, dar contine o abundenta de terminatii nervoase. Datorita acestor terminatii nevoase fisurile anale sunt atat de dureroase.

In general, cauza fisurilor anale este data de constipatie sau de episoade repetate de diaree, dar si de introducerea unor obiecte straine precum termometrul rectal, practicarea clismelor in mod repetat, etc. La femei, fisuri anale destul de grave pot aparea imediat dupa nastere datorita efortului.

In 90 % din cazuri fisurile anale sunt situate posterior, in apropierea sirei spinarii. In cazul in care fisura se afla in oricare alta pozitie, se recomanda o vizita imediata la medicul de specialitate deoarece cauze ale fisurilor anale ce nu au legatura cu o trauma a zonei pot fi cancerul, boala Chron, virusul HIV sau un numar mare de boli cu transmitere sexuala.

Vezi si:  Ce puteti face pentru a diminua durerile lombosciatice

Cum se vindeca?

Cazurile de fisuri anale ridica mari probleme in ceea ce priveste procesul de vindecare datorita faptului ca acestea se afla intr-o zona sensibila in care vindecarea este incetinita de numerosi factori, in mod special de trecerea materiei fecale prin zona afectata. Pentru ca fisura sa se poata vindeca rapid este nevoie de o mare atentie la alimentatie astfel inca scaunul sa fie mentinut cat mai moale cu putinta.

Pacientilor li se recomanda laxative pentru tratarea constipatiei, evitarea macarurilor ce pot contine parti ce raman nedigerate precum floricelele de porumb, semnintele si efectuarea de bai calde dupa fiecare scaun.

In cazuri mai grave in care durerea este greu de suportat, se pot folosi la recomandarea medicului sau fara reteta direct de la farmacie, anestezice locale. Creme si geluri speciale combina anestezicii si steroizii pentru calmarea simptomelor dureroase asociate cu cazurile de fisuri anale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.