Importanta informatiei in lupta cu infertilitatea

2 minutes, 47 seconds Read

Diagnosticul de infertilitate este unul devastator care poate destrama cupluri si poate duce chiar la aparitia unor depresii puternice cu care este foarte greu de luptat. Toate acestea sunt resimtite mult mai puternic atunci cand la mijloc intervine si lipsa de informatie. Pe site-urile de specialitate, persoanele care suspecteaza ca s-ar putea confrunta cu probleme de fertilitate pot descoperi articole informative si detalii importante despre solutii si tratamente disponibile in momentul actual.

Ce inseamna lipsa de informatie

In lipsa informatiilor corecte, actualizate si expuse intr-un mod cat mai usor de inteles pentru pacienti, persoanele care se confrunta cu probleme de infertilitate sunt in primul rand afectate de frica de necunoscut si de modul in care aceasta problema este adesea tratata in necunostinta de cauza. De multe ori infertilitatea este prezentata drept o problema devastatoare, iar sondaje de opinie efectuate de catre institutii de specialitate au dezvaluit faptul ca un mare procent dintre cei intervievati considera ca infertilitatea este sinonima cu imposibilitatea de a concepe vreodata.

Pentru aceste motive, foarte multe persoane slab informate se tem intr-atat de tare de diagnosticul de infertilitate incat prefera sa continue sa astepte o minune in loc sa se prezinte la cabinet pentru control. Aceasta atitudine afecteaza de multe ori sansele unor interventii precum fertilizarea in vitro, interventii ce in momentul actual au o sansa mare de reusita, insa depind foarte mult de varsta pacientei.

Atunci cand aceasta problema este inteleasa gresit, ea poate deveni cauza de depresie, anxietate si chiar poate provoca rupturi in cuplu. Trebuie inteles faptul ca infertilitatea este o problema pentru care medicina moderna are numeroase solutii si care nu trebuie sa afecteze pe termen lung viata pacientilor. In plus, o atitudine negativa poate inrautati situatia, asa cum studii recente au demonstrat faptul ca una dintre cauzele infertilitatii este chiar stresul.

Vezi si:  Etapele montării aparatului dentar

Important de stiut despre tratarea infertilitatii

Site-uri de specialitate pur informative sau de prezentare ale unor clinici ce trateaza problemele de infertilitate de genul ImiDorescCopii.ro pot oferi cunostintele necesare pentru intelegerea aprofundata a acestei probleme si alegerea unei metode de tratament din timp pentru a avea sanse maxime de reusita.

Infertilitatea poate afecta in egala masura femeia, barbatul sau chiar ambii parteneri din cuplu, de aceea primul pas in formularea unei strategii este testarea in vederea descoperirii problemei.

Teste de infertilitate la femei – la femei, testul de infertilitate consta intitial in probe de sange pentru determinarea nivelelor hormonale, iar mai apoi se efectueaza teste ce determina existenta unor probleme legate de uter sau trompele uterine, de obicei folosindu-se tehnica ecografiei intravaginale.

Teste de fertilitate la barbati – la barbati, testul de fertilitate este unul extrem de simplu, non invaziv si care nu dureaza mai mult de 15 minute. Acestia trebuie sa se prezinte la clinica pentru a oferi o mostra de lichid seminal care este mai apoi analizata in laborator pentru a fi descoperiti diversii factori ce pot afecta calitatea acestuia: numarul de spermatozoizi, mobilitatea si forma acestora, dar si nivelul de aglutinare al lichidului.

Aceste teste determina in 9 cazuri din 10 unde se afla problema si dicteaza tipul de tratament ce trebuie urmat. Exista insa si cazuri foarte rare in care infertilitatea nu are o cauza medicala.

In functie de aceste rezultate, se recomanda solutia potrivita ce poate fi sub forma de tratament hormonal sau, in cazurile in care nu exista alte variante, procedeul de fertilizare in vitro.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.