Care sunt beneficiile oferite de dintii de zirconiu?

1 minute, 56 seconds Read

Dental AssistantDantura este o parte foarte importanta a corpului si a intregii noastre personalitati. Aceasta ne ofera zambetul, care poate sa fie un element social extrem de convingator, ne ofera incredere si ne ofera capacitatea de a mesteca si de a vorbi cat se poate de corect. Din pacate, de cele mai multe ori, dantura nu rezista la fel de mult ca si restul corpului, asadar, riscam sa ne trezim stirbi dupa o anumita perioada de viata. Motivele sunt multe si de cele mai multe ori tin de alimentatie sau de lipsa igienei dentare. Din fericire insa, exista solutii pentru inlocuirea danturii. Daca pana acum ceva ani, singura varianta era inlocuirea cu dinti din metal, astazi, cei carora le lipseste un dinte sau mai multi, pot opta pentru dinti zirconiu.

Desi este relativ nou in stomatologie, zirconiul a devenit cel mai apreciat material, deoarece este foarte rezistent, are proprietati estetice deosebite si este din ce in ce mai accesibil din punct de vedere al pretului. Este adevarat ca un dinte din zirconiu nu este mai ieftin decat unul din metal, insa pretul scade de la o zi la alta.

Avantajele unor dinti din zirconiu sunt uriase :

– Sunt compatibili din punct de vedere biologic cu orice corp uman si ofera o senzatie de bine. Astfel, cei care beneficiaza de implanturi cu zirconiu se pot bucura de o senzatie naturala si chiar pot confunda dintii de zirconiu cu dintii adevarati.

– Au o estetica deosebita. Zirconiul are culoarea alba, ceea ce ii poate asemana foarte mult cu dintii naturali. Este adevarat ca un implant dentar este acoperit de ceramica, insa daca aceasta ceramica sta pe metal, pot aparea diverse probleme. Daca sta, in schimb, pe zirconiu, estetica este una perfecta. Dintii de zirconiu mai au si avantajul de a elimina riscul de aparite a dungilor cenusii pe gingie.

Vezi si:  Beneficii uleiului de argan

– Sunt realizate cu precizie nanometrica. Acesti dinti sunt realizati printr-un frezaj computerizat, ceea ce inseamna ca precizia este una perfecta.

– Sunt rezistenti. Odata ce ai in gura dinti de zirconiu, poti sa mananci orice. Acestia rezista la presiune, la indoire sau la fractura extrem de bine. Rezistenta la indoire atinge 1000 MPa, rezistenta la compresie 2000 MPa iar modulul de elasticitate ajunge la 210 Gpa.

Astfel, daca ai probleme dentare care implica niste dinti noi, zirconiul trebuie sa reprezinte o optiune viabila.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.