Beneficiile usturoiului

author
1 minute, 44 seconds Read

Cu totii stim ca usturoiul desi are un impact negativ pentru viata sociala, facandu-ne respiratia insuportabila, este totusi un aliment cu foarte multe beneficii asupra sanatatii. De altfel, se stie ca majoritatea medicamentelor de pe piata sunt de fapt diferite versiuni a diferite plante ce au fost combinate pentru diverse beneficii.

Unul din cele mai benefice alimente asupra organismului este usturoiul! Iar extracte ale acestuia sunt folosite si in fel si fel de medicamente.

Ingredientul care face usturoiul asa de cunoscut este alicina. Dar usturoiul este de asemenea bogat si in sulf, vitamina C, vitamina B1 si B6. Este cunoscut ca un antibiotic natural foarte bun impotriva virusilor si bacterilor.

Principalele intrebuintari ale usturoiului

  1. Condiment de baza in alimentatie. Cu totii folosim usturoi pentru a da gust mancarurilor. Este folosit la nivel mondial si apreciat in toata lumea.
  2. Ne ajuta sa prevenim raceala. Inainte de aparitia medicamentelor, dar si acum, usturoiul se foloseste cu succes pentru a preveni raceala.
  3. Usturoiul este folosit si pentru prevenirea pierderii parului. Cercetatorii au testat beneficiile unui gel bazat pe usturoi pentru prevenirea parului, iar cei care au utilizat acest gel au avut rezultate mult mai bune decat cei care au folosit un gel nesemnificativ cu efect placebo.
  4. Usturoiul este si un foarte bun agent de detoxifiere a organismului.
  5. Un alt mare beneficiu al usturoiului este acela ca ne scade tensiunea arteriala. Acest lucru a fost dovedit stintiific.
  6. Usturoiul ne extinde rezistenta la exercitiile fizice. Asta inseamna ca daca obisnuim sa mergem la sala, este indicat sa mancam usturoi intr-o masura mai mare decat daca nu am fi mers. Usturoiul ajuta la stabilirea ritmului cardiac si ne ajuta sa rezistam mai mult timp la exercitii intense. Nu este ca si cum am folosi steroizi precum cei prezentati aici incat sa prindem putere si sa marim masa musculara, dar este totusi un aliment ce ne face mai rezistenti la efortul fizic.
Vezi si:  Produse naturiste pentru slabit de la Vegano

Cum ne folosim de beneficiile usturoiului?

Este foarte simplu sa ne folosim de beneficiile usturoiului: prin alimentatie. Ideea este sa includem usturoiul in diverse mancaruri, si nu neaparat sa mancam usturoi gol.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.