Manusi de examinare din latex, vinil sau nitril

Manusi de examinare din latex, vinil sau nitril? Principalele diferente

2 minutes, 39 seconds Read

Manusi de examinare din latex, vinil sau nitrilIn domeniul medical, manusile pentru protectia mainilor sunt indispensabile, reprezentand o masura de siguranta atat pentru medic, cat si pentrupacient.

Din punct de vedere al materialul din care sunt confectionate, manusile medicale disponibile pe piata sunt cele din latex, vinil si nitril. Desigur, intre acestea exista anumite diferente, detalii care stau la baza preturilor deloc similare.

Daca te intrebi ce anume difera la cele trei tipuri de manusi de examinare in discutie, afla ca este vorba de mai multe aspecte: de la gradul de protectie, la senzitivitate si dexteritate, vom detalia toate diferentele in cele ce urmeaza, astfel incat sa alegi corect, in conformitate cu asteptarile tale.

Vom trata fiecare tip de material trecandu-l prin filtrul rezistentei la rupere, senzitivitatii, dexteritatii, al capacitatii de a actiona drept bariera de protectie, al economiei aduse cumparatoruluisi al rezistentei la substantele chimice.

  1. Manusile de examinare din latex

Realizate din cauciuc natural, manusile din latex au proprietati deosebite, reprezentand alegerea de baza a personalului medical. Cu toate acestea, au inceput sa piarda teren in fata manusilor de examinare din nitril, ca urmare a constatarii cresterii numarului de reactii alergice la latex.

Totusi, daca alergia la latex nu este o problema pentru tine, manusile din latex reprezinta cea mai buna optiune, iar argumentele pentru a sustine acest punct de vedere nu sunt deloc de ignorat.

Astfel, pe o scara de la unu la patru, acest tip de manusi primesc scorul maxim pentru durabilitate, ca si pentru senzitivitate, dexteritate si protectie. In ceea ce priveste rezistenta chimica, rezistenta la strapungere si pretul (economia adusa), inregistreaza cate trei puncte, fiind foarte aproape de punctajul maxim.

  1. Manusile de examinare din nitril
Vezi si:  Cursuri de dans - sanatate pura

Manusile de examinare din nitril reprezinta o alternativa de succes a manusilor din latex, varianta pentru care opteaza, preponderent, persoanele alergice la latex. Acestea au proprietati similare cu cele din latex, iar acolo unde pierd teren, pluseaza la alte capitole cu un scor superior.

Asadar, in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea, manusile de examinare din nitril primesc, de asemenea, punctaj maxim. Punctaj maxim inregistreaza si pentru capacitatea de protectie, iar rezistenta la strapungere si cea chimica primesc cate patru puncte fiecare, fiind evaluate, astfel, ca fiind superioare manusilor din latex. Trei puncte primesc pentru senzitivitate, dexteritate, rezistenta la rupere, iar in ceea ce priveste economia pe care o aduc cumparatorului, primesc doua puncte, pretulacestora fiind mai ridicatnu numai ca urmare a caracteristicii care le deosebeste in primul rand de manusile din latex (proprietatea de a fi antialergice), ci si ca urmare a faptului ca sunt la fel de bune, ba chiar superioare celor din latex. Un plus il constituie faptul ca se prezinta in diverse culori: albastre, negre, rosii, roz, verzi.

  1. Manusile de examinare din vinil

Manusile din vinil au ca principal avantaj pretul scazut, insa nu le recomanda durabilitatea sau nivelul crescut de protectie, fiind potrivite, mai degraba, pentru industria alimentara.

Raportat la filtrul prin care am trecut si celelalte doua tipuri de manusi, este important de mentionat faptul ca economia adusa cumparatorului este cea mai mare in cazul acestora, inregistrand punctaj maxim la acest capitol, insa celelalte aspecte lasa de dorit: sunt evaluate cu cate un punct, maxim doua (in cazul dexteritatii), pentru fiecare proprietate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.