Cum ne ajuta nutrigenomica si cum ne schimba viata

author
1 minute, 30 seconds Read

Nutrigenomica este un concept care tine de partea de nutritie in functie de genele pe care orice persoana le are. Se afirma des ca esti ceea ce mananci, declaratie ce se poate demonstra si din punct de vedere stiintific. Noua notiune se refera la modalitatea in care hrana poate exercita influente asupra genelor sau mutatiilor. Cu alte cuvinte, nutrigenomica reprezinta o cercetare care ne arata ce anume trebuie sa mancam in functie de genele pe care le avem.
Oamenii de stiinta sustin ca aceasta disciplina investigheaza ADN-ul, transcriptiile si felul in care informatiile genetice se folosesc in vederea sintezei de protein din alimentatia zilnica. Prin acest proces, se poate descifra modul in care alimentatia sau produsele alimentare contribuie asupra activitatilor de natura biologica. Aceasta latura a fost dezvoltata pentru ca bolile legate de nutritie au inceput sa fie prezente din ce in ce mai mult in randul oamenilor. Obezitatea si nu doar aceasta boala, este printre cele mai raspandite boli din secolul XX. Astfel, medicii cu precadere nutritionistii promoveaza aceste investigatii la nivelul tesuturilor si organelor cu scopul de a obtine un echilibru la nivelul intregului organism, printr-o alimentatie sanatoasa.
Nutrigenomica a evoluat datorita aparatelor si laboratoarelor de ultima generatie aparute in urma inovatiei din domeniul medicinei. De asemenea, progresele geneticii arata foarte bine diferentele care exista de la un individ la altul. Astfel, importanta meselor pe care le luam zilnic poate afecta sau imbunatati metabolismul. De altfel, pacientii diagnosticati cu o anumita afectiune pot stii exact ce tratament este indicat, in functie de ADN-ul pe care il au si de modul in care alimentatia a influentat pana la un moment dat genele. Cu ajutorul nutrigenomicii pot fi depistate defectele genetice. Acestea pot duce la consecinte patologice, insa depistarea la timp poate ajuta pacientul sa aiba o dieta personalizata pentru organismul lui.Утепление домов из пеноблоков

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.