camin de batrani

Batranetea – ingrijirea la domiciliu vs. cazarea in centrele pentru seniori

1 minute, 41 seconds Read

Batranetea – perioada care ar trebuie sa fie cea mai linistita si relaxanta din viata, se dovedeste a fi pentru multi romani trecuti de a treia tinerete, o perioada foarte grea. Din cauza sistemelor politice si sanitare, deficitare, putini sunt acei seniori care reusesc sa se ingrijeasca singuri, sa se trateze singuri de afectiunile de care sufera sau de ce nu, sa calatoreasca si sa se bucure de fructul muncii lor de o viata. De altfel, putini sunt cei care reusesc sa isi tina familiile aproape si sa se bucure de cresterea nepotilor lor. Majoritatea persoanelor trecute de varsta a treia se confrunta cu frustrari incredibile, luptand impotriva bolilor si a saraciei in deplina solitudine sa nu mai spunem despre posibilitatea de a-si permite un camin de batrani decent.

camin de batrani

Aceasta povara cade de multe ori pe umerii copiilor care se vad nevoiti sa se ingrijeasca de starea mentala si fizica a parintilor lor. Ingrijirea unei persoane cu afectiuni psihice de tip Alzheimer poate fi cu adevarat frustranta si extrem de grea din punct de vedere mental pentru toti membrii familiei. O ingrijire la domiciliu cu ajutor specializat este costisitoare si este conditionata de un anumit program. In plus persoana angajata poate trata cu superficialitate responsabilitatile stabilite. Si astfel persoanele care aleg sa isi petreaca batranetea la domiciliu, isi consuma energia in fata televizorului, starea mentala si fizica degrandu-se zilnic, din cauza singuratatii.

camin batraniIngrijirea din centrele pentru seniori se poate dovedi o alegere benefica atat pentru batrani cat si pentru rudele acestora. Costurile lunare pentru asistenta medicala si cazarea intr-un astfel de centru, incep de la 1400 ron lunar chiar in capitala. Seniorii care opteaza pentru ingrijirea intr-un astfel de camin vor beneficia de un program de vizitare non-stop si de asistenta medicala 24 de ore din 24 din partea unui personal medical calificat.

Vezi si:  Tensiometrul - Un mod simplu de a tine evidenta tensiunii arteriale

Ei isi pot petrece timpul prin activitatii de societate placute, plimbari, participare la evenimente culturale, activitati al caror scop este crearea unui mediu ambiental sanatos, de dezvoltare personala care sa le mentina starea mentala si fizica activa.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.