Esofagita de reflux, o afectiune care chinuie o mare parte a populatiei

author
1 minute, 33 seconds Read

Esofagita de reflux este una dintre cele mai intalnite afectiuni la oamenii de toate varstele. Totul pleaca de la stresul de zi cu zi si alimentatia proasta si haotica. Au fost intalnite cazuri de esofagita de reflux atat la cei tineri cat si la cei mai in varsta.

Este recomandat ca, atunci cand aveti o stare generala proasta cauzata de probleme la stomac, sa va adresati medicului specialist, pentru investigatii. Netratata, aceasta esofagita poate cauza ulcer sau chiar cancer la stomac.

Esofagita de reflux mai este cunoscuta si sub numele de boala de reflux esofagian sau prescurtat BRGE. Printre cele mai importante simptome sunt pirozisul, adica senzatia de arsura din cauza refluxului acidului gastric, insotit de dificultate la inghitire, odinofagie (durere la inghitirea alimentelor). Alte simptome mai sunt eructatii, reflux acid, durere in piept, greata, varsaturi, respiratie urat mirositoare sau dureri abdominale. Daca aveti aceste simptome este recomandat sa va prezentati la medicul specialist.

De cele mai multe ori medicul trebuie sa mearga mai departe decat o simpla consultatie. Pentru a descoperi esofagita de reflux, acesta trebuie sa ceara anumite investigatii, cum ar fi o hemoleucograma, pentru a vedea daca exista vreo infectie in corp sau un proces inflamator. Se mai poate face o investigatie a cavitatii bucale in cautarea unei eventuale candidoze sau ulceratii. Nu in ultimul rand se poate recurge la o radiografie cu bariu pentru a vedea eventuale modificari ale esofagului sau a stomacului. Se mai pot face endoscopii superiorare digestive in scop diagnostic dar si terapeutic.

In functie de cauzele esofagitei de reflux, medicul va poate recomanda mai multe tipuri de tratament. Se poate ajunge chiar si la interventia chirurgicala atunci cand tratamentul medicamentos nu isi face efectul dorit. Totusi, inainte de a prescrie un tratament, medicul se asigura ca afectiunea nu are alt caracter si nu exista caracter alergic, care sa reiasa in urma hemoleucogramei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.