Cum sa depistezi ca ai gonartroza?

Sa presupunem ca ai dureri excesive la unul din genunchi, sau poate chiar la amandoi, ce e de facut? Cred ca cea mai bune optiune este sa pui o intrebare unui medic ortoped de specialitate. In urma simptomelor primite de acest doctor, vei primi diagnosticul de „gonartroza”

Ce este gonartroza?

„Gon” inseamna „genunchi” iar „artroza” inseamna problema la ingheieturi. In concluzie, „gonartroza” inseamna o problema mdicala care indica o problema la incheieturile genunchiului care in general au suferit o trauma in trecut pe suprafata acestor incheieturi. De aici si numele de „gonartroza”

In majoritatea cazurilor, deteriorarea incheieturilor genunchilor incepe prin daune aduse suprafetelor asupra cartilajului de deasupra incheieturilor. Cu cat cartilajul este mai penetrat in timp cu „gonartroza” tinde sa devina o „artroza”.

„Artroza” la randul ei se transforma in „artrita” atunci cand partea deterioarata a cartilajului ajunge pana la os, si atunci cand la radiografie se vede clar distanta dintre oase.

Aceste situatii sunt posibile daca nu tineti cont de sfatul doctorului si nu interveniti la timp. O problema ortopedica netratata poate degenera foarte usor intr-o operatie care include si o proteza, daca ingheieturile nu se mai pot repara in mod natural.

Cum se trateaza gonartroza?

Se trateaza prin operatie, insa este o operatie destul de usoara daca este luata in considerare inca devreme. Medicul decide daca este nevoie de proteza sau nu, in functie de cat de grava este problema pe care o trateaza. Imediat dupa operatie se incepe perioada de recuperare care este foarte importanta pentru vindecarea rapida a operatiei.

Dupa cum va spuneam mai sus, rubrica „Pune o intrebare medicului ortoped” poate fi un pion extrem de important cand vine vorba de sanatatea oaselor tale. Raspunsul nu intarzie sa vina, o medie de reactie a medicului este de minim 24 de ore, verificand odata la cateva ore daca apar nelamuriri noi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.