cabinet-stomatologic-bucuresti-v2

Clinica Dentara Bucuresti ProDent Clinic

1
2 minutes, 6 seconds Read

cabinet-stomatologic-bucuresti-v2Orice problema intalnita la nivelul cavitatii orale trebuie tratata in cele mai bune conditii, intr-o clinica dentara in Bucuresti profesionista precum ProDent Clinic, iar aici vor fi gasite intotdeauna solutiile optime in functie de situatia prezentata. Astfel, cei care se confrunta cu probleme ortodontice si isi doresc sa le remedieze pot opta pentru un aparat dentar, care are rolul de aliniere a dintilor, iar pe aceasta cale nu numai ca se asigura santatea dintilor, insa acestia isi dobandesc si toate functiile naturale. Optiunile sunt foarte variate, pentru toate nevoile, preferintele si bugetele, iar multi pacienti aleg dispozitivele ortodontice fixe din diferite motive.

Cum functioneaza?

In primul rand, un aparat dentar fix este alcatuit din cateva elemente, bracketuri, arcuri, ligaturi de diferite tipuri, sarme si butoni, iar prin forta exercitata de bracketuri asupra dintilor, se influenteaza miscarea acestora si mentinerea in pozitia corespunzatoare. In al doilea rand, aceste bracketuri pot fi metalice sau ceramice, acestea din urma fiind considerate mai estetice si se lipesc la nivelul dintilor cu ajutorul unui adeziv special. De asemenea, prin backeturi este inserat arcul metalic, adaptat la situatia prezentata de pacient, pentru influentarea dintilor catre pozitia corecta.

Mai multe avantaje

Aparatele dentare fixe pot fi utilizate chiar si in cazul malocluziilor mai complexe, iar de cele mai multe ori durata tratamentului nu depaseste 48 de luni, fiind mai redusa decat perioada propusa de aparatele dentare mobile. Un alt avantaj este faptul ca acestea sunt foarte eficiente, intrucat nu pot fi indepartate de pe suprafata dintilor, astfel ca sunt eficiente si opereaza non stop pentru remedierea problemei.

Vezi si:  Produse apicole de la Pronapic: remedii la indemana

De regula, acestea sunt mai eficiente in cazul copiilor, intrucat acestia au oasele mai flexibile, aflandu-se in crestere, insa aparatele dentare fixe pot fi folosite si in cazul pacientilor trecuti de prima tinerete, fara a fi impuse limite de varsta, efectele fiind aceleasi. Mai mult, rezultatele sunt permanente, rareori fiind nevoie de purtarea unui aparat de contentie pentru pastrarea acestora, iar un alt plus semnificativ este faptul ca preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele, mai mici decat in cazul celor mobile sau linguale.

Minusuri

Asadar, cine apeleaza la o clinica dentara in Bucuresti precum ProDent Clinic se bucura de cele mai bune servicii, iar medicii vor informa pacientii si cu privire la minusurile prezentate de aparatele dentare fixe. Cu alte cuvinte, pacientii pot avea nevoie de cateva zile pentru a se obisnui, timp in care se vor confrunta cu disconfort si dureri usoare, aparatul nu promite o estetica la fel de grozava ca in cazul altor aparate si implica o igiena orala mai riguroasa.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.