vagoane noi

100 de vagoane noi, cumparate cu bani europeni

1 minute, 53 seconds Read

vagoane noiCei care aleg sa calatoreasca cu trenul in Romania vor putea beneficia de conditii mult mai bune, incepand cu luna septembrie a acestui an. Cu ajutorul unor investitii europene vor fi achizitionate, de catre Agentia de Reforma Feroviara, 100 de vagoane noi, dotate cu internet wireless si aer conditionat, doua facilitati care vor imbunatati in mod semnificativ experienta de calatorie a romanilor.

Suma investita este una destul de importanta, de 300 de milioane de euro venite din fonduri europene, insa nu este garantat ca toate vagoanele vor ajunge la CFR Calatori. Cel mai probabil, acesta va fi beneficiarul noilor achizitii, insa de noile vagoane este posibil sa se bucure si operatori privati. Vor exista licitatii pentru diferite trasee, iar castigatorul va primi vagoanele moderne.

In Romania, cel mai mare operator feroviar este CFR, insa, din pacate, conditiile oferite de multe dintre trenurile acestuia nu respecta standardele unei calatorii din anul 2017 – doar 10 trenuri au internet, iar 800 din 1200 au climatizare. Deplasarea intr-un tren care nu poate oferi pasagerilor sai aer conditionat, rece sau cald, in functie de perioada, reprezinta un dezavantaj si poate fi unul dintre motivele pentru care unii romani aleg metode alternative de transport.

Mersul cu trenul are avantajele sale, CFR venind si cu diferite oferte pentru anul acesta – cum ar fi Cardul TrenPlus, care ofera reduceri de 25% timp de un an de zile sau noile rute spre Salonic, Istanbul si Sofia si retur. Mai mult decat atat, studentii calatoresc gratuit, pasagerii nu trebuie sa se preocupe de probleme care pot aparea cand aleg masina personala (oboseala, loc de parcare etc.) sau avionul (distanta dintre aeroport si centru, dimensiunea bagajului permis etc.), iar rutele pot fi usor planificate cu ajutorul site-urilor care afiseaza mersul trenurilor din tara. Pe de alta parte, lipsa unor investii majore (ultimele dateaza din 2011) si a confortului in unele dintre vagoanele folosite in prezent pot descuraja milioanele de romani care aleg anual calatoriile cu trenul.

Vezi si:  Transport intern de marfa- o solutie la indemana pentru antreprenorii romani

150.000 de romani se deplaseaza, zilnic, cu trenul, in interes personal sau de serviciu. Anul trecut, numarul total al pasagerilor a depasit 58 de milioane, iar anul acesta numarul probabil ca va creste cu inca 5 milioane. Astfel, interesul romanilor pentru acest mijloc de transport este vizibil si trebuie sa atraga atentia autoritatilor, precum si sa le faca sa vina in intampinarea nevoilor calatorilor sai.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.