Detalii ascunse ale motorcross-ului care te vor lua prin surprindere

author
2 minutes, 42 seconds Read

Despre motorcross, se cunosc mai multe afirmatii, unele mai mult sau mai putin adevarate. Privit din perspectiva sportiva, motorcross-ul este vazut drept competitia motociclistica suprema, care testeaza toate abilitatile si deprinderile unui rider.

Pe de alta parte insa, privit din perspectiva pur financiara, motorcross-ul este vazut, chiar de catre unii experti ai domeniului, drept un business de pe urma caruia se pot obtine rezultate fabuloase.

Inainte de ’89 piata de motocross din Romania era una dintre cele mai vibrante din Europa, beneficiind si de sprijin de la stat. In ultimii ani insa, implicarea institutiilor publice si Federatiei de Motocross a lasat de dorit si, astfel, Romania a intrat intr-un con de umbra  in acest domeniu.

Dupa cum afirma insusi unii dintre marii campioni ai acestui sport, se pare ca exista o sumedenii de preconceptii legate de acest sport. Unul dintre marile mituri care circula in mentalul colectiv romanesc este legat de faptul ca motorcross-ul este perceput ca fiind un sport prea periculos. Exista insa si opinia contrara, conforma careia acest sport este considerat unul prea usor. Totusi, daca este sa gandim lucid, adevarul este undeva la mjloc.

Mai mult, cu ajutorul unor manuale reparatie Yamaha, daca iei parte intr-un adevarat adventure motorcross, poti scapa de micile neplaceri aparute pe parcurs, iar motorcross-ul va fi mai usor de inteles ca disciplina cu ajutorul acestor ghiduri online de reparatie si interventie.

Ca atare, chiar expertii sau sustin ca aceasta diciplina sportiva a motociclismului nu este mai periculoasa decat alte sporturi, intrucat toate implica o doza mai mare sau mica de risc. Iar, daca pregatirea este una riguroasa si temeinica, este putin probabil ca sa intampini probleme.

Vezi si:  Mașina de închiriat. Avantaje vs dezavantaje

Motorcross-ul si spiritul

Pe langa dezvoltarea fizicului, motorcross-ul ajuta, indibitabil, si la dezvoltarea psihica a celui care-l practica, deoarece te determina sa devii o persoana mai ordonata, mai atenta la detalii si mai disiciplinata. Iar un manual reparatii Yamaha poate reprezenta un ghid de cunoastere si pregatire eficienta in cazul in care alegi sa practice acest sport in saua unei motociclete Yamaha!

Motorcross-ul ca business

Ultimii ani a insemnat si o relansare a motorcross-ului va afacere, in sensul ca un curs, care dureaza, de regula, 10 sedinte, poate ajunge si la 600 euro pentru copii si 800 euro pentru adulti. De altfel, costurile in sine, destul de ridicate, sunt lesne de inteles, caci numai costurile de intretinere a unui circuit de motorcross, destinat pregatirii incepatorilor sau riderilor cu experienta ajunge la 35000 euro/sezon, care se intinde in intervalul aprilie-octombrie.

Perseverenta si determinarea sunt doua dintre calitatile esentiale pe care ar trebui sa le aiba orice initiat in aceasta frumoasa si, totodata, dificila disciplina sportiva.

Manuale de reparatie Yamaha si motorcross

Motorcross-ul este o disciplina a motociclismului care implica, printre alte, si o doza de documentare suplimentara pe partea tehnica, mecanica si electrica. De altfel, acele manuale reparatie Yamaha pentru motocicletele de motorcross apartinand gigantului japonez sunt extrem de utile atat pentru tinerii care intentioneze sa se formeze in acest sport, cat si pentru cei mai in varsta care vor sa se initieze in tainele motorcross-ului.

Iar primavara este, fara doar si poate, perioada propice pentru a demara pregatirile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.