Asigurare CASCO

1 minute, 5 seconds Read

Asigurarea CASCO este un tip de asigurare facultativa prin care soferul asigurat primeste despagubiri in cazul in care masina sa este implicata intr-un accident in care sufera o oarecare paguba sau este victima unui furt, fie el partial sau total, al autoturismului.

Daca doriti sa incheiati o asigurare CASCO este recomandabil ca in prealabil sa consultati ofertele mai multor companii de asigurari. Preturile pot sa difere, cat si riscurile acoperite de polita.

Asigurarea CASCO nu trebuie confundata cu cea RCA, intrucat nu acopera acelasi lucru. Asigurarea RCA este un tip de asigurare obligatorie, in sensul ca neincheierea unei astfel de polite conduce la plata unei amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 lei. Asigurarea RCA acopera paguba facuta tertilor (fie ea materiala sau de alta natura) implicati intr-un accident de care asiguratul se face raspunzator.

Pe de alta parte, asigurarea CASCO acopera exclusiv pagubele suferite de masina asigurata. In cazul furtului partial, daca masina a suferit pagube de tipul deteriorarii bordului, a parbrizului etc., aceste pagube sunt acoperite de asigurarea CASCO.

Suma asigurata inscrisa pe polita CASCO se refera la valoarea cea mai mare a despagubirilor care pot fi oferite asiguratului prin respectiva polita de asigurare.  Despagubirea oferita nu poate sa depaseasca valoarea prejudiciului, dar nici suma asigurata. In caz de dauna totala sau partiala, suma care este oferita este diferita.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.