10 reparatii auto pe care le puteti realiza singuri pentru a economisi bani

2 minutes, 7 seconds Read

image001Masinile moderne necesita instrumente de diagnoza profesionale pentru a repara problemele aparute. In general trebuie sa mergem fie in cadrul unui service auto sau atelier de reparatii unde veti scoate sume mari din buzunar pentru reparatii, fie va testati masina singuri cu ajutorul unui tester auto profesional (intrati pe www.carmedic.ro pentru a gasii cele mai bune testere).

Exista o serie de reparatii pe care le puteti face singuri cu instrumente simple si cu putina experienta. In primul rand economisiti bani si chiar si timp.

  1. Inlocuirea filtrului de aer – Filtrele de aer infundate reduc performantele masinii pe mai multe niveluri. Schimbati filtrul de aer al masinii pentru a ii creste considerabil performantele. Obtine experienta necesare pentru a efectua reparatii mai complicate incepand cu cele simple.
  2. Schimbarea uleiului – Schimbarea uleiului este o operatiune relativ usor de realizat insa care vine cu anumite precautii. Evitati sa schimbati uleiului dupa ce ati condus masina recent deoarce acesta poate fi foarte fierbinte.
  3. Bujiile – Aceasta este o procedura simpla ce poate face ca automobilele sa aiba un consum de combustibil mai bun si sa poate fi conduse mai usor. Pentru majoritatea masinilor bujiile au un pret scazut de achizitie.
  4. Stergatoarele de parbriz – Inlocuiti benzile de cauciuc gasite pe stergatoarele vechi cu altele noi. Schimbarea stergatoarelor de parbriz creeaza conditii optime de conducere pe vreme nefavorabila.
  5. Tevi de evacuare – Daca auziti zgomote suplimentare ale masinii venind din partea din spate, ar putea fi deteriorate suporturile sau structura acestora.
  6. Placutele de frana – Pastrati intotdeauna placutele de frana in conditii optime pentru a evita accidentele si ranirile auto. Placutele de frana sunt o componenta esentiala a sistemului de franare si care, creeaza conditii optime pentru a evita accidentele si ranirile auto.
  7. Filtrele de combustibil– Filtrele sunt importante pentru a mentine curatarea si functionarea corecta a sistemului de injectie si carburator. Va rugam sa retineti ca este necesar sa eliberati presiune sistemului de combustibil inainte a inlocui filtrul de combustibil pentru a evita ranile neplacute.
  8. Radiatorul masinii – Sistemele de racire si radiatoarele automobilelor trebuie curatate pentru a mentine motoarele reci.
  9. Acumulatorul auto – Bateria auto reprezinta centrul mecanismului electric al masinii. Folositi manusi si protectie pentru ochi pentra a va feri de acidul bateriei. Verificati bateria veche cu un coltmetru pentru a vedea daca are incarcarea corespunzatoare. Bateriile cu mai putin de 9,7 volti ar trebuie sa fie inlocuite pentru majoritatea vehiculelor.

Discurile de frana – Combinati schimbarea discurilor de frana deformate cu inlocuirea placutei de frana pentru a economisi timp. Discurile de frana deformate pot deteriora osiile intregi ale autovehiculelor daca nu sunt corectate la timp.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.