creare_website

6 elemente importante la crearea unui website

3 minutes, 20 seconds Read

creare_websiteChiar daca aveti o firma noua sau existati deja pe piata de mai mult timp cu siguranta doriti sa aveti un website, o carte de identitate in mediul online care sa va reprezinte cat mai obiectiv. Concurenta este imensa in zilele noastre in mediul online si crearea unui website nu mai reprezinta doar cateva pagini cu Hyperlink un fundal si cateva texte.

Care sunt cele mai importante aspecte pentru crearea unui website ?

1 : Marea majoritate a site-urilor sunt create pe platforme predefinite gen WordPress sau PrestaShop in cazul magazinelor online. Puteti allege o tema gratuita sau premium. Recomandarea mea este sa achizitionati o tema premium.

  • De ce sa alegem o tema preium pentru crearea unui website?
  • Aveti garantia ca sursa paginilor este corecta si nu aveti erori de coduri care va pot afecta functionalitatea site-ului.
  • Aveti support din partea dezvoltatorului care au creat tema respectiva.
  • Va puteti actualiza fisiere temei infunctie de cerintele din domeniul IT.
  • Puteti avea un aspect al site-ului mult mai modern decat in cazul unei teme gratuite.

2 : Cautati o gazduire cat mai profesionala care sa va garanteze o protectie a fiserelor cat mai buna si un certificat SSL al domeniului. Marea majoritate a providerilor de hosting, asigura in mod gratuit un certifical SSL pentru domeniu.

3 : Aveti foarte mare grije la scorul de incarcare al paginilor. Recomand folosirea AMP ( Accelerated Mobile Page ) de la google, care va asigura un scor de incarcare ridicat pentru site-ul dumneavoastra. In ultimi ani google a inceput sa puna foarte mult accentul pe acest aspect. Un site care se incarca greu este penalizat chiar daca include inforatii utile relevante.

Va puteti testa scorul de incarcare al paginilor pe google development sau GTMatrix. Eu personal folosesc algoritul de la google pentru ca sunt cei mai « exigenti » cand vine vorba de incarcarea unei pagini web.

4 : La crearea unui website incercati sa scoateti in evidenata informatia relevanta pentru potentialul client si nu elemente care sa ii distraga atentia de la lucrurile importante. Traim in era vitezei si trebuie sa va imaginati cand cineva intra pe site-ul dumneaoastra vrea sa « culeaga » informatia dorita cat mai repede si sa ajunga la datel de contact cat mai repede cu putinta.

5 : Un website trebuie sa fie neaparat responsive design. Probabil nu mai este o noutate acest termen si stiti foarte bine cat de important este ca site-ul web sa se adapteze la orice platforma mobila.

Paginile si continutul trebuie sa se adapteze perfect la orice telefon mobil. Este absolut normal cand ne gandim ca peste 60% din cautarile pe internet se realizeaza de pe terminale mobile iar procentul creste in fiecare an.

Daca doriti sa realizati un website profesional, apelati la o firma de web design care sa va ajute atat cu crearea site-ului cat si la alegerea domeniului si a unui pachet de gazduire cat mai bun.

Daca incercati sa va creati singur proiectul, cu gandul ca «  nu e mare lucru sa instalez o plaforma si o tema » gresiti din start si mai devreme sau ma tarziu o sa va « blocati ».

De ce ? Pentru ca aceste platforme sunt totusi construite cu ajutorul unui limbaj de programare cum ar fi PHP/MySQL si daca doriti sa realizati ceva mai complex, la un anumit punct o sa va blocati in anumite amanunte.

6 : Cea mai noua cerinta atat a motoarelor de cautare cat si a legislatiei Europene obliga posesorul unui website sa informeze cat mai clar vizitatorul despre politica de cookie si politica de confidentialitate. Acest element este foarte important mai ales in cazul magazinelor online unde utilizatori isi lasa informatiile personale pe seama celor care administreaza baza de date si panoul de administrare al magazinului.

Utilizatori trebuie sa stie ce se intampla cu informatile lor personale, unde sunt stocate, cat sunt stocate si cine are acces la ele.

Daca acum 5-6 ani era mai simplu sa faci un website, din punctul meu de vedere exigentele au crescut enorm si google este din ce in ce mai pretentios atunci cand vine vorba de indexarea unui articol sau orice pagina web.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.