anvelope-225-45-r17

Anvelope 225 45 r17 – o alegere eficientă în orice sezon

3 minutes, 52 seconds Read

anvelope-225-45-r17Cauciucuri 225 45 r17 – cum le alegem în funcție de sezon Anvelopele allseason sunt preferate de mulți șoferi, întrucât permit circulația în orice sezon, fără a fi schimbate.

Acest lucru nu este însă și cel mai indicat, chiar dacă poate fi la mai accesibil financiar și din perspectiva timpului alocat schimbului de anvelope.

Vara carosabilul este adesea acoperit de zăpadă, gheață, iar vara este fierbinte, ca urmare a temperaturilor ridicate. Cauciucurile sunt singurele elemente care fac legătura cu carosabilul, tocmai de aceea trebuie să luăm în calcul schimbarea lor în fiecare sezon.

Putem opta pentru anvelope 225 45 r17 allseason, însă nu ne putem aștepta la performanțe simulare cu cele pe care le putem obține de la anvelopele dedicate. Așadar, când folosim 225 45 r17 vara putem opta și în sezonul rece pentru același model, întrucât le găsim și în varianta de iarnă.

Vara temperaturile pot ajunge la valori cu adevărat ridicate, iar asfaltul se înfierbântă, atingând cu ușurință temperaturi chiar și de 40, 50 de grade. De asemenea, din cauza frecării în mers dintre anvelopă și carosabil, cauciucurile pot ajunge la temperaturi și mai mari.

Temperaturile cresc progresiv după trecerea iernii, până la finalul verii. Tocmai din acest motiv, este indicat să optăm pentru cauciucuri vara 225 45 r17 încă din primăvară. Astfel, acestea se vor obișnui că căldura asfaltului, iar la temperaturile maxime vor putea avea eficiența dorită. La realizarea de cauciucuri 225 45 r17 a fost folosit un material special, pentru a asigura o bună rezistență vara și pentru asigurarea totodată a călătoriilor în siguranță.

Vezi si:  Accesoriile auto pentru interior

Alegând cauciucuri adecvate, evităm uzura prematură și excesivă a acestora și asigurăm totodată o mai mare durată de viață.

Anvelope vară 225 45 R17 – criterii de alegere general valabile

În alegerea anvelopelor este necesar să ținem cont și de câteva criterii de selecție, care sunt atât în funcție de caracteristicile mașinii, cât și de propriile nevoi. În primul rând, atunci când alegem să schimbăm anvelopele, trebuie să ținem cont de caracteristicile de care avem nevoie, cât și de dimensiunile omologate mașinii pe care o conducem.

Dimensiunile permise le regăsim în cartea tehnică a mașinii, iar pe baza acestora, putem opta pentru un tip sau altul de anvelope. Pe lângă acestea, o mare importanță se consideră necesară asupra indicelui de viteză, clasei de eficiență, cât și indicelui de încărcare.

  • Indicele de viteză: este necesar să acordăm atenție indicelui de viteză, întrucât acesta ne indică viteza maximă cu care ne putem deplasa. De asemenea, aceasta poate fi influențată și de drumurile pe care le frecventăm și de limitele de viteză impuse pe sectoarele respective.
  • Clasa de eficiență este un alt aspect important, întrucât o clasă de eficiență bună ne va ajuta să obținem și un nivel de consum foarte bun, reușind în acest fel să avem un consum redus de combustibil. Cea mai eficientă clasă este clasa A, iar cea mai puțin eficiență este clasa G, de aceea, recomandat este să alegem anvelope din clasa A sau B. Chiar dacă prețurile pot părea mai ridicate, în timp vom reuși să economisim, datorat consumului redus de combustibil.
  • Indicele de încărcare ne indică nivelul maxim de încărcare pe care mașina îl poate suporta, incluzând aici atât greutatea mașinii, cât și a pasagerilor și a bagajelor, atunci când este cazul. Vara dorim să facem cât mai multe călătorii, iar atunci când alegem un anumit model de anvelope 225 45 r17 trebuie să ținem cont și de indicele de încărcare pe care îl au. În funcție de modul în care utilizăm mașina, de frecvența călătoriilor și a distanțelor parcurse, putem opta pentru un indice de încărcare potrivit. Astfel, evităm riscul de spargere al anvelopelor, din pricina greutății excesive.
Vezi si:  Despre Asigurarea RCA

Pe lângă caracteristicile de specialitate pe care anvelopele le au, de multe ori căutăm și un raport bun calitate preț. În magazinul online Anvelope Discount găsim cauciucuri 225 45 r17 la cel mai bun raport preț calitate. O gamă variată de produse ne este pusă la dispoziția datorită furnizorilor de top, recunoscuți la nivel internațional, furnizori precum Michelin, Viking, Armstrong,Continental, Barum și mulți alții. În cadrul magazinului online avem parte și de asistență de specialitate, astfel încât să putem alege doar produsele potrivite mașinii pe care o conducem.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.