i1zfe18llsgx2tu

Asigura-ti necesarul zilnic de zinc cu suplimentele Go Vita

2 minutes, 59 seconds Read

i1zfe18llsgx2tuPentru a functiona in parametri normali, organismul nostru are nevoie de o serie de minerale de baza, printre care si zincul. Acesta este responsabil in principal de functionarea corecta a celulelor din corp. Lipsa lui poate conduce la afectiuni foarte grave ale unor organe importante sau la incapacitatea unor functii vitale de a se realiza corect. De aceea, la primul semn care tradeaza carente de zinc, este important sa ceri sfatul unui specialist. In majoritatea cazurilor, acesta iti va prescrie o reteta pe baza de suplimente cu zinc pe care sa le administrezi conform indicatiilor.

Pe site-ul Go Vita vei gasi multiple variante si concentratii dintre care sa alegi in functie de propriile nevoi: https://go-vita.ro/zinc/.

Care sunt proprietatile zincului pentru sanatate?

Zincul indeplineste nenumarate functii in organism, regenerarea celulara fiind una dintre cele mai importante. Cu toate acestea, specialistii impart rolul acestuia in trei categorii: catalitic, structural si reglator. Cu alte cuvinte, are capacitatea de a cataliza reactii chimice vitale, printre care asimilarea altor nutrienti, metabolizarea enzimelor, etc. De el depinde in mod direct felul in care se realizeaza structurile membranelor celulare, cat si cea a proteinelor. Rolul reglator s-a observat in ceea ce priveste genetica; mai exact felul in care anumite gene sunt selectate si transmise mai departe.

i1zfe18llsgx2tu

Semne ale lipsei de zinc

Un factor negativ in ceea ce priveste acest element este ca semnele instalarii unei carente nu se pot observa timpuriu, deci tratarea acesteia poate fi ingreunata. Cu toate acestea, eficienta s-a demonstrat a fi administrarea de un supliment cu zinc preventiv, pentru a atinge nivelul optim recomandat. Copiii, femeile insarcinate, persoanele malnutrite, deshidratate, persoane care au boli digestive sau intestinale, precum si cele anemice sunt cele mai predispuse la astfel de riscuri. Astfel, se recomanda efectuarea unor teste specifice.

Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este ca o deficienta de zinc poate conduce la agravarea unor boli preexistente. Dincolo de acest aspect, aceasta deficienta poate fi catalogata drept usoara sau severa. Prima categorie este cea care poate fi eliminata prin administrarea de suplimente. Principalii indicatori pot fi o dezvoltare lenta a organismului la persoanele predispuse.

Cea de-a doua este responsabila de incetinirea sau chiar stoparea dezvoltarii anumitor organe, sisteme sau chiar a intregului organism. Pe de alta parte poate avea si alte efecte adverse precum afectiuni gastro-intestinale, sistem imunitar slabit, anumite cicatrici specifice pe piele, vindecarea lenta a ranilor deschise, lipsa poftei de mancare sau chiar anumite modificari comportamentale.

Alimente care contin zinc in stare naturala?

Cele mai mari cantitati le vei gasi in fructele de mare, carnea de vita, fructele oleaginose si majoritatea legumelor. In cazul in care nu il poti asimila complet doar din alimentatie, suplimentele cu zinc sunt solutia ideala. La fel ca toti ceilalti nutrienti esentiali si zincul se asimileaza in anumite conditii. Absorbtia lui se face in parametri optimi atunci cand este administrat impreuna cu un complex de vitamine si minerale special care sa ii favorizeze absorbtia. Suplimentele cu zinc totusi trebuie administrare conform recomandarilor medicului, pentru a nu aparea complicatii. O cantitate mult prea mare poate conduce la intoxicare, deci mare grija la dozele recomandate.

Cumpara suplimente de zinc de la Go Vita

La Go Vita te bucuri de o mare varietate de produse care iti va permite sa optezi intocmai pentru concentratia de care ai nevoie. In plus, preturile sunt mai mult decat avantajoase deoarece fiecare client are dreptul sa isi poata permite doza zilnica de sanatate, indiferent de bugetul de care dispune. Poti sa iti achizitionezi intreaga reteta cu o suma minima, indiferent de tipul de suplimente pentru care optezi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.