Gheara pisicii

1 minute, 49 seconds Read

Gheara pisicii creste in jungla amazoniana si in alte locuri din America de Sud si Centrala. Coaja si radacina de gheara pisicii au fost folosite de catre Sud Americani de secole pentru a trata probleme de sanatate, inclusiv artrita, ulcer gastric, inflamatia, dizenterie, si febra. Aceasta a fost, de asemenea, folosita ca o forma de control a nasterii.

Studiile indica ca gheara pisicii poate stimula sistemul imunitar, poate ajuta la relaxarea musculaturii (cum ar fi intestinele), dilata vasele de sange (ajuta la scaderea tensiunii arteriale), si actioneaza ca un diuretic (ajuta corpul sa scape de excesul de apa).

Gheara pisicii are, de asemenea, proprietati antioxidante, ajuta corpul sa scape de particulele cunoscute ca radicali liberi care deterioreaza celulele. Radicalii liberi se crede ca contribuie la problemele de sanatate, cum ar fi boli de inima si cancer. Antioxidantii pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si pot reduce sau chiar preveni unele din prejudiciile pe care le produce.

Gheara pisicii poate ajuta in urmatoarele afectiuni:

Osteoartrita
Nu multe studii stiintifice s-au uitat la protectia si eficacitatea aduse de gheara pisicii, dar acesta a fost folosita in mod traditional pentru tratarea osteoartritei (OA). Un studiu a constatat ca aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii de la genunchi, fara efecte secundare semnificative.

Poliartrita reumatoida
Gheara pisicii a fost sugerata ca un tratament pentru artrita reumatoida (RA), deoarece aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei. Un mic studiu pe oameni care au luat deja sulfasalazina sau hidroxiclorochina pentru a trata RA a constatat ca cei care au luat, de asemenea, gheara pisicii au avut mai putine dureri, articulatii umflate decat cei care au luat placebo. Dar, desi gheara pisicii poate ajuta la reducerea inflamatiei, nu există dovezi care să arate că se opreste afectiunile articulatiilor. Din acest motiv, RA trebuie sa fie tratata cu medicamente conventionale, care pot opri afectiunile articulatiilor.

Vezi si:  Bolile de inima cauza principala a mortalitatii din lume

Cercetari suplimentare
Gheara pisicii este studiata pentru un numar de alte utilizari posibile, inclusiv HIV, boala Crohn, scleroză multipla, lupusul eritematos sistemic, si boala Alzheimer. Sunt necesare mai multe cercetari inainte ca oamenii de stiinta sa poata spune daca aceasta este eficienta.

Virago de la Calivita are in componenta extract de gheara pisicii ce ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.