5 Lucruri pe care Nu le stii despre Dulceata de Gutui.

1 minute, 35 seconds Read

De fapt o sa va prezint 8 proprietati pe care le are dulceata de gutui (pentru a fi sigur ca o sa-mi respect promisiunea din titlu).

Stiati ca dulceata de gutui…

– spre deosebire de alte preparate, isi pastreaza o mare parte din proprietati, dupa prelucrarea termica? (cu toate acestea cantitatea zilnica recomandata este de 100g – pentru un adult de aprox 70 de kg la un nivel de activitate fizica normal)

sporeste imunitatea si potenta? (se pare ca acest lucru a fost descoperit prima oara de catre greci si romani, ceea ce nu stiau ei era motivul, si anume prezenta sarurilor de magneziu, de fier si de potasiu)

lupta impotriva cancerului? (antioxidantii din compozitia dulcetii  de gutui ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi – acestia fiind de fapt electroni necuplati, singuri si instabili, gata oricand sa se cupleze cu un atom si sa rupa echilibrul)

inhiba dezvoltarea micoorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A,B si C? (cei care au demonstrat acest lucru au fost cercetatorii japonezi, fiind vorba mai exact despre niste substante antivirale care se gasesc in coaja gutuii)

– ‘taie greata?‘ (dulceata de gutui are un efect pozitiv inclusiv asupra psihicului, dar de fapt caracterul ei acid inlatura senzatia de greata dupa o masa imbelusugata)

mareste fertilitatea femeilor? (‘responsabil’ pentru acest lucru fiind acidul folic pe care il contine dulceata de gutui)

combate depresia? (acest lucru inca nu a putut fi demostrat in totalitate, dar se recomanda o lingurita din deliciosul preparat pe zi)

amelioreaza diareea, hemoragiile uterine si hemoroizii? (ca sa inchei acest articol intr-un spirit de gluma va spun sigur ca amelioreaza diareea, confirm in urma unui eveniment de acest gen 🙂 )

Sper din tot sufletul ca articolul despre dulceata de gutui sa va fie de folos. De ce nu imi puteti da chiar un share (daca o faceti va multumesc!).

Cu drag, Mihai (owner bunicel.ro)

author

BunicelRo

Sunt proprietarul unui business dulce :) http://www.bunicel.roProducem dulceata si bunatati traditionale facute la ceaun. De curand asamblam si cosuri cadou pentru craciun, traditionale si corporate. - toate sunt manufacturate intr-un spatiu avizat din punct de vedere sanitar - fructele sunt din livada proprie aflata in Orasul Costesti, Judetul Arges - livrarile sunt Gratuite in Bucuresti

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.