acuvue-optilen-lentile-torice

Lentile de contact torice, pentru corectarea astigmatismului

author
1 minute, 37 seconds Read

Cei care sufera de astigmatism au o solutie la indemana, lentilele de contact torice. Iti asigura o privire clara si confort, iar un alt avantaj este acela ca poti sa renunti definitiv la ochelari.

Ai grija, caci orice lentile ai alege, trebuie sa le folosesti intocmai cu recomandarile primite de la medic.

Lentilele de contact torice, usor de folosit

Lentilele de contact torice, in special datorita formei lor cilindrice, raman in aceeasi pozitie pe toata durata purtarii, ceea ce inseamna ca nu iti vor face probleme. Lentilele de contact se tin tot timpul in solutii de ingrijire, ai mare grija la acest aspect, sa nu sari peste asta niciodata, caci pot avea de suferit.

Lentilele torice se bazeaza pe un mecanism care corecteaza astigmatismul, indiferent daca aceasta problema de sanatate este asociata cu miopie sau hipermetropie.

Ai grija, chiar dupa ce primesti OK-ul medicului oftalmolg, sa mai mergi la cate un control, pentru ca acesta sa verifice starea lentilelor si a ochilor tai. In acest mod, te asiguri ca nu vei avea probleme.
Ai grija, daca faci si tratament cu picaturi, caci atat lentilele torice, cat si cele obisnuite, dar mai ales cele moi, pot absorbi picaturile pentru ochi. De aceea, este bine sa iti pui lentilele dupa jumatate de ora de la administrarea picaturilor.

Istoria

Potrivit datelor, Leonardo Da Vinci a fost cel care a schitat primele idei cu privire la lentilele de contact in anul 1508. Ideea acestor produse i-a venit gandindu-se la ce se intampla cu simtul vazului atunci cand cineva intra in apa cu ochii deschisi.

Vezi si:  Zirconiul în stomatologie. Cât de eficient este?

In anul 1827, astronomul englea John Herschel a venit cu ideea de a realiza un mulaj dupa ochii purtatorului in vederea crearii unor lentile de contact care sa se potriveasca nevoilor persoanei in cauza.

Primele lentile de contact au aparut insa in anul 1887, fiind create de F.A. Muller.

Sursa: https://www.optilen.ro/lentile-de-contact-torice.html

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.