Fotofarmacologia- o noua generatie de medicamente

author
1 minute, 36 seconds Read

Fotofarmacologia este prezenta in lume de cel putin un deceniu si are la ora actuala progrese din ce in ce mai mari. Este chiar unul din cele mai promitatoare domenii ale chimiei farmaceutice pentru viitor. In general, este vorba despre o generatie noua de medicamente activate de lumina. Opereaza doar asupra organelor si tesuturilor care au nevoie si doar atunci cand au nevoie.

Despre ce este vorba?

La acest lucru se adauga si faptul ca fotofarmacologia poate sa stopeze si efectele secundare nedorite ale medicamentelor.

Totul indica si faptul ca aceste medicamente ar putea sa fie folosite si pentru unele maladii mai grave precum cancerul, diabetul, maladii ale sistemului nervos central si o lista mai lunga care cuprinde si durerea cronica sau orbirea. Un lucru e sigur- fotofarmacologia este o alternativa mai revolutionara.

Este vorba despre un sistem care permite administrarea de medicamente fotosensibile. Aceste medicamente nu sunt activate si actioneaza doar atunci cand sunt in combinatie cu lumina. Este vorba despre o caracteristica care le confera cel mai inalt nivel de precizie.

La ora actuala, medicamentele ingerate actioneaza in mod diferit in organism. Antihistaminicele de prima generatie sunt un bun exemplu pentru asta. Daca o persoana este alergica si ia unul din aceste medicamente, simptomele dispar. Dar, este inevitabil ca o stare de somnolenta sa apara deoarece exista receptori de histamina in creier.

Chiar daca stitinta a parcurs un drum destul de lung atunci cand vine vorba despre precizia medicamentelor, unele medicamente inca mai au efecte secundare. Dar, datorită fotofarmacologiei, acest lucru nu se mai produce. Acest lucru se intampla datorita selectivitatii zonei de actiune: medicamentul va actiona doar acolo unde trebuie sa actioneze.

Fotofarmacologia va putea sa aiba o contributie importanta pentru problemele cardiace. Daca o persoana se confrunta de exemplu, cu o aritmie, unul din aceste medicamente va fi capabil sa reduca frecventa cardiaca nu a intregii inimi, ci doar a zonei afectate.

Sursa: https://amelioretasante.com/la-photopharmacologie-une-nouvelle-generation-de-medicaments/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.