Cele mai des folosite produse naturiste

2 minutes, 42 seconds Read

Beneficiile oferite de consumul produselor naturiste sunt din ce in ce mai cunoscute publicului larg atat datorita mediatizarii acestora, cat si review-urilor pozitive primite in mediul online de la cei care le-au cumparat. Indiferent de scopul pentru care sunt consumate, aceste produse contin extracte din plante, iar faptul ca sunt 100% naturale ofera marele avantaj ca nu exista reactii adverse asupra organismului.

Produsele naturiste sunt alternativa sanatoasa a medicamentelor fabricate din substante chimice care se gasesc in farmacii. In cazul anumitor afectiuni, tratamentul medicamentos nu trebuie intrerupt in nici un caz. Persoanele care sufera de anumite boli si care vor sa consume si produse naturiste sunt sfatuite sa consulte medicul specialist in vederea acestui lucru.

3 dintre cele mai folosite plante in medicina naturista

Exista un numar foarte mare de produse naturiste pe piata de profil destinate unui numar mare de afectiuni, dar dintre toate, cele mai importante si mai des folosite plante sunt:

1. Cereala azteca – una dintre cele mai putin cunoscute plante cu proprietati aproape incredibile dateaza de pe vremea aztecilor si a fost abia de curand redescoperita. Salba este o cereala cultivata de azteci, care dupa ce a fost de curand supusa unor studii de amploare, s-a dovedit a fi o sursa bogata de acizi grasi, omega 3, magneziu, calciu si antioxidanti, intrand cu usurinta in lista superalimentelor din momentul actual. In plus, salba regleaza nivelul zaharului din sange, fiind ideala pentru persoanele suferinde de diabet sau cu un risc ridicat de diabet. Se poate consuma in combinatie cu cerealele de dimineata.

2. Extractul de ceai verde – ceaiul verde este inlocuitorul ideal pentru cafea, dar si o sursa bogata de antioxidanti. Studii efectuate pe populatiile din Asia de Est, unde ceaiul verde este consumat aproape zilnic sub diverse forme, au dezvlauit faptul ca ceaiul verde si extractul de ceai verde previn si pot chiar trata anumite forme de cancer. Pe langa numeroasele beneficii aduse sanatatii, ceaiul verde are un efect energizant chiar mai puternic decat banala ceasca de cafea.

Nu in ultimul rand, ceaiul verde contine teanina, un aminoacid care creste nivelul de dopamina produs de creier si modereaza productia de hormoni ai stresului si adrenalina, responsabile pentru starile de nervozitate. Pentru persoanele sensibile la cafeina exista produse naturiste care contin doar teanina din ceaiul verde, putand fi consumate pentru calmare si chiar pentru a ajuta in cazurile de insomnie.

3. Aloe Vera – este cunoscuta drept una din plantele cu cele mai multe utilizari in medicina homeopata. De la tratarea diverselor inflamatii ale pielii, probleme ale tenului, pana la utilizarea in curele de slabit, aloe vera este una dintre plantele ce se vor afla mereu pe lista celor mai des folosite produse naturiste si in stocul magazinelor de genul www.vitaplus.ro. Aloe vera este bogata in vitamine, minerale, aminoacizi si acizi grasi. Per total, in aceasta se gasesc peste 20 de minerale si in jur de 18-20 aminoacizi.

Printe produsele pe baza de extracte din plante, gelul obtinut din aloe vera are cele mai multe utilizari, ajutand in probleme de digestie, la detoxifiere, echilibrand procentul de alcalin vs acidic din alimentatie, imbunatatind sanatatea cardiovasculara si sistemul imunitar.

Aceste 3 super-plante sunt doar cateva exemple din seria lunga de extracte din plante folosite in produse naturiste ce pot imbunatati considerabil starea generala de sanatate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.