consultatie ginecologica

Ar trebui sa te interesezi de o consultatie ginecologica?

2
2 minutes, 7 seconds Read

consultatie ginecologicaRamura medicala pentru o consultatie ginecologica

Ramura medicala in care se identifica o consultatie ginecologica este ginecologia. Aceasta stiinta se bazeaza pe analiza particulatiratilor anatomice ale femeii (vagin, uter, ovare, uter, sani) atat din ounct de vedere patologic cat si filziologc.

De ce sa nu iti fie frica de o consultatie ginecologica?

Din nefercire, statisticile arata ca femeile din Romania evita o consultatie ginecologica din mai multe motive ce tin atat de stima de sine si modul in care acestea sunt vazute cat si de educatia cu privire la medicina. Aceasta examinare este foarte importanta fie ca este vorba despre o simpla investigatie anuala fie ca se pune problema unor simptome simple.

Acest consult este cu atat mai necesar in condiile unei simptomatologii mai grave ce pot indica afectiuni mai severe. Cateva dintre simptomele ce ar trebui sa va puna pe ganduri cu privire la o programare la medicul ginecolog sunt:

 • Secretiile anormale
 • Durerile de orice fel (acute si persistente)
 • Sangerari

Secretia vaginala poate sugera necesitatea unei programari la o consultatie ginecologica

Glandele feminine produc in mod natural prin intermediul glandelor uretrale si vaginale o anumita cantitate de secretii care este perfect normala si care nu ar trebui sa ne trimita la o consultatie ginecologica, insa orice schimbare a cantitatii, culorii sau mirousului insotite si de mancarimi iritatii sau sangerari in afara perioadei menstruale pot semnala prezenta unei infectii la nivelul vaginului.

Cele mai comune astfel de afectiuni sunt:

 • Candidoza
 • Gonoreea (vezi pe edusex.ro)
 • Vaginoza bacteriana
 • Contactarea bacteriei Chlamydia

Majoritatea infectiilor la nivelul organului genital feminil sunt consecinte ale unui dezechilibru al pH-ului cauzata de un sir lung de factori la care orice femeie are trebuie sa fie atenta. Cateva dintre aceastea sunt:

 • Sapunurile parfumate
 • Sarcina
 • Administraeta tratamentelor cu antibiotice
 • Diabetul zaharat
 • Produsele de igiena feminile

Ce ar trebui sa stii inainte sa mergi la o consultatie gincologica?

Primul lucru pe care ar trebui sa il stie o persoana care ar vrea sa faca o consultatie ginecologica este faptul ca este indicat ca pacienta sa fie la un anumit nivel de maturitate psihologica rezultata in principal din inceperea vietii sexuale.

Alte sfaturi cu privire la ce ar trebui sa stii inainte de a te prezenta la o consultatie ginecologica se refera la faptul ca sunt de evitat contactul sexual, orice fel de spaaturi vaginale sau de medicamente si substante aplicate local cu minim 24 de ore inainte.

De altfel, o consultatie ginecologica fie ea si una de rutina trebuie efectuata doar in cabinete specializate cu medici acreditati sau in clinici care au o astfel de specializare.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.