Cum se obtin fulgii de porumb?

1 minute, 49 seconds Read

p1080813Multi dintre noi aleg pentru micul dejun fulgii de porumb. Sanatosi si gustosi, acestia pot reprezenta o solutie excelenta atat pentru copii cat si pentru aulti. Putini sunt cei care stiu ca pentru a se produce fulgii de porumb, porumbul trece printr-un proces complex si prin analize de laborator, teste cu  umidometre cereale, macinare, separare sau cantarire.

Primul proces prin care trece porumbul odata ce ajunge in fabrica este cel de analiza de laborator. Dupa ce se descopera toate proprietatile sale, se depoziteaza in silozuri in functie de duritate sau umiditate. In Romania exista soiuri cu bob moale,d ar si soiuri cu bob mai tare. Toate pot suferi diverse transformari pe timpul depozitarii, asadar, se aleg solutiile cu un risc mai mic de alterare.

Urmatorul proces dupa depozitare estecuratarea. Acest proces se face in mai multi pasi:

  • Transferul de porumb din siloz;
  • Separarea de toate impuritatile, inclusiv impuritatile metalice, prin intermediul unui magnet;
  • Cantarirea;
  • Separarea de alte impuritati, cum ar fi cele organice sau pietricelele.

Daca totul este ok, se poate trece la macinarea porumbului, proces in care se face si degerminarea. Procesul de macinare este in sine un proces destul de complex. Dupa ce se elimina germenii si incepe macinarea, tehnologiile moderne permit separarea malaiului de grisuri.

Grisurile sunt subproduse, care trebuie sa fie indepartate. Acestea pot fi folosite si pe post de produs finit, insa. Intr-un final, dupa separarea de grisuri, se obtine malaiul care poate sa aiba sau nu calitatea corespunzatoare fulgilor de porumb. Daca avem o calitate buna, malaiul se transforma in fulgi de porumb.

Cum se transforma malaiul in fulgi de porumb?

In principiu, procesul este destul de simplu. Se amesteca malaiul cu apa, siropt, suplimente si extract de malt, dupa care se obtin bobite rotunde care sunt aplatizate, uscate si trecute prin cuptor.

Ultimul pas este ambalarea si livrarea catre consumator.

Fulgii de porumb sunt, asadar, produse naturale, cu un plus de vitamine, care pot reprezenta o solutie excelenta de alimentatie atat pentru copii cat si pentru adulti. Alimentul este sigur, in conditiile in care inca de la receptia produsului intervine controlul calitatii si se verifica toate caracteristicile fizico chimice sau gradul de modificare genetica a porumbului.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.