Psihologul tau

author
1 minute, 18 seconds Read

Psihologul poate prezenta informatii indispensabile unei personalitati pentru ca aceasta sa se poata inteleage mai bine si astfel sa-si poata imbunatatii o conduita care ii provoaca necazuri sau neputinta. Prin educatie si consiliere psihologul poate ameliora gradul de functionalitate sau autocunoastere al individului. Exista exercitii si tehnici ce pot remedia starea de relaxare, de confort psihic a individului cat si atitudinea ei in diferite imprejurari.

Activitatea mea, ca psiholog clinician se deruleaza in clinica (spital de psihiatrie si clinica de specialitate) in stransa conexiune cu indivizi cu multiple probleme psihice sau de natura sa limiteze functionalitatea familiala, profesionala sau sociala a individului. Conditiile in care se castiga dovada unui psiholog in ramura „clinica” includ multi ani de studiu teroretic si practic, de aici reies experienta si profesionalismul.

Lucrand intr-un spital de multi ani am avut ocazia sa consult sau sa insanatosesc mii de indivizi cu simptome, suferinte si caracteristici multiple. Acest fapt, alaturi de celelalte specializari (de psihoterapeut si sexolog) ma ajuta sa inteleg foarte bine si sa pot afla cea mai buna abordare pentru aproximativ orice situatie.

Din punct de vedere al interventiei directe in spital insa, posibilitatile psihologului clinician sunt limitate de caracteristicile sistemului de sanatate romanesc, respectiv a faptului ca acesta nu recunoaste povatuirea psihologica si psihoterapia ca serviciu de sanatate, indeletniciri ce se pot desfasura doar in sistemul privat in acest moment.

Astfel, in majoritatea cazurilor carora se recomanda aceasta abordare, consilierea psihologica si psihoterapia se desfasoara in cabinetul privat, ce functioneaza legal si independent. Pentru numeroase amanunte despre perfectionarea mea ca psihoterapeut puteti sa vizionati pagina psihoterapeutului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.