Vaccinul impotriva varicelei

2 minutes, 4 seconds Read

Varicela, infectia copilariei din generatiile anterioare, a fost neutralizata de cel mai recent vaccin anti-varicela – un vaccin care si-a demonstrat eficacitatea pe termen lung impotriva bolii, potrivit unui nou studiu realizat de Kaiser Permanente Vaccine Study Center.

Rezultatele studiului, publicat in revista Pediatrics, s-au bazat pe un studiu de 14 de ani, constand din 7585 copii cu varste intre 12 si 23 luni.

Cercetatorii au scopul de a examina eficienta pe termen lung a vaccinului si influenta sa asupra epidemiologiei de varicela si herpes zoster (zona zoster). Cat despre herpesul genital – gasiti aici mai multe informatii utile. In plus, s-au uitat la rezultatele unei a doua doze de vaccin impotriva varicelei, care a devenit disponibil in 2006.
Vaccinul pentru varicela se dovedeste a fi eficient de-a lungul timpului.
Vaccinul a devenit licentiat in Statele Unite in 1995 si apoi a fost propus pentru utilizarea regulata pe copii, de catre comitetul consultativ privind practicile de imunizare. Inainte de aceasta, varicela se raspandise in intreaga lume –  peste 90 la suta din adolescenti au fost infectati inainte de varsta de 20 de ani.
Randy Bergen, MD, sef de ambulatoriu Pediatrie de laKaiser Permanente’s Walnut Creek Medical Center si consultant pediatru de boli infectioase, a declarat:

„In mod clar, vaccinul este un instrument foarte eficient in prevenirea sau limitarea severitatii de varicela la tineri. Ca in cazul oricarui vaccin, insa, rata de vaccinare are un impact enorm asupra eficientei. Cu cat sunt mai multi copii vacinati,cu atat este mai eficient vaccinul pentru intreaga comunitate. La Kaiser Permanente, baza noastra de date ne permite sa gasim foarte repede copiii de o anumita varsta, care nu au fost vaccinati, si sa contactam parintii acestora in vederea vaccinarii. Mentinand rata vaccinarii ridicata, confera beneficii comunitatii ca un intreg, deoarece exista mai putini copii care pot contacta si raspandii virusul”

Vezi si:  Clinica Szeged din Ungaria

A doua doza de vaccin chiar mai eficienta

Inainte de epoca de vaccinare, majoritatea copiilor prezentau simptome severe. Prevenirea varicelei moderate pana la varicela severa, a fost atinsa cu succes dupa o singura doza de vaccin – nu s-au mai documentat cazuri dupa a doua doza. In studiile facute s-au gasit 46 de cazuri de zona zoster, iar in urma vaccinarii rata acestora a scazut cu 40 %.

In luna iulie a anului 2011, un studiu de la Centrul National de Imunizare si Boli respiratorii au raportat ca varicela ar putea fi in curind eradicata in SUA. Studiul lor a aratat, ca decesele din cauza imbolnavirii cu varicela, de cand vaccinul a inceput sa circule, au fost aproape de zero.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.