psihoterapie bucuresti

Sedinte de psihoterapie Bucuresti pentru o viata mai buna

4 minutes, 44 seconds Read

psihoterapie bucurestiSunt momente in viata in care ne confruntam cu situatii ce par a fi de nerezolvat. Simtim nevoia sa ne inchidem in noi si avem impresia ca nimeni nu ne intelege, ca toata lumea incearca sa ne faca rau si ca nu exista nimeni care sa ne ajute sa gasim o rezolvare.

In clipele in care simtim ca nu mai avem cu cine discuta, ca suntem de neinteles este nevoie sa apelam la un psiholog. Psihologul este un absolvent al facultatii de psihologie si este competent in a ajuta persoanele sa isi rezolve problemele. Primul pas spre a rezolva o problema este cel de a accepta ce este neinregula si sa incerc sa intelegem de ce ne confruntram cu aceasta situatie.

Intre psiholog si pacient trebuie sa existe o colaborare, trebuie ca intre cei doi sa existe o conexiune, pacientult trebuie sa fie deschis cu terapeutul sau pentru ca sedintele sa se desfasoare in termeni optimi si pentru ca rezultatele sa fie satisfacatoare. Daca pacientul nu accepta si nu este de acord cu sfaturile si recomandarile psihoterapeutului sau, problemele nu se vor rezolva niciodata.

Cand este nevoie sa apelez la un psiholog?

Contactarea unui psiholog trebuie realizata oricand simtiti ca nu mai faceti fata anumitor situatii. Trebuie sa apelati la acesta cand aveti impresia ca nu exista rezolvare pentru nici o problema sau cand ati trecut prin situatii dificile ce v-au afectat foarte mult.

Multe dintre problemele zilnice apar din cauza psihica, toate acestea provin din ganduri excesive, scenarii ce nu se vor intampla, iar din cauza ca toate acestea se acumuleaza, ajungem sa fim depasiti de situatie, atunci este momentul sa apelati la un specialist ce va va da sfaturi si va va oferi recomandarile potrivite pentru a va rezolva problema.

Vezi si:  Salina artificiala

Sedintele de psihoterapie Bucuresti sunt dedicate tuturor persoanelor, de la copii, la adulti si batrani. In cazul in care va confruntati cu divergente in familie, un psiholog poate rezolva aceste probleme. Foarte multe familii apeleaza la ajutorul unui psiholog pentru a rezolva tensiunile.

La varsta adolescentei, copiii incep sa fie de neinteles, dificili, acestia dorind sa fie independeti, din cauza aceasta, apar de multe ori certuri intre parinti si copil. Fiind primul sau singurul copil, adultii nu stiu cum sa gestioneze situatia si actioneaza gresit, inrautatind situatia, de multe ori racind relatia dintre ei si adolescent. In cazul in care va confruntati cu aceasta situatie, copilul dumneavoastra devenind dificil si dumneavoastra nestiind cum sa il abordati, este necesar sa apelati la un psiholog. Acesta va va oferi sfaturi pe care sa le puneti in aplicare pentru a putea sa recladiti relatia cu adolescentul si va va indruma in a lua deciziile corecte cu privire la interventia dumneavoastra in actiunile copilului.

Sedintele de psihoterapie se pot desfasura si cu mai multe persoane?

Puteti apela la psihoterapie de grup. Aceasta se desfasoara cu mai multe persoane, toate trecand prin aceeasi problema ca dumneavoastra. Ideea desfasurarii acestor sedinte colective este de a incuraja socializarea. Multe persoane se inchid in ele si refuza sa discute cu alte persoane, sau sufera din cauza singuratatii, sedintele de psihoterapie desfasurate cu mai multe persoane ajuta indivizii sa fie mai deschisi, impartasind aceleasi probleme cu ceilalti participanti.

De asemenea, se pot desfasura sedinte in cuplu. In cazul in care va confruntati cu tensiuni in relatia dumneavoastra cu partenerul de viata, acestea se pot rezolva cu ajutorul unui psiholog bun. Specialistul va poate ajuta sa identificati cauzele care au dus la aparitia acestor divergente, ca mai apoi sa gaseasca o rezolvare. Pentru ca rezultatele sa fie bune, este necesar ca atat dumneavoastra, cat si partenerul de viata sa colaborati si sa acceptati sfaturile date de terapeut si sa le puneti in aplicare. Pentru a rezolva o problema, trebuie sa o intelegeti si apoi sa faceti pasi mici pentru a ajunge la un rezultat corect. Dupa acest principiu functioneaza si sedintele de psihoterapie.

Vezi si:  Esofagita de reflux, o boala care afecteaza nenumarate persoane

Multi tineri se confrunta cu anxietatea. Aceasta daca nu este tratata poate duce la depresie. Depresia este o afectiune foarte grava, aducand cu ea consecinte majore. Anxietatea provine din pricina stresului, a gandurilor negative si a alti factori psihici, aceste probleme pot fi rezolvate doar de un psiholog.

Psihologia poate fi impartinta in foarte multe ramuri, in functie de nevoile pacientului. De multe ori ne confruntam cu problema de a nu stii in ce domeniu de activitate sa lucram, nu stim ce fel de slujba ni s-ar potrivi, nu suntem hotarati ce sa facem. Esti o ramura a psihologiei ce se ocupa cu determinarea inclinatiei oamenilor catre o anumita meserie.

In baza sedintelor acestora se vor efectua teste de personalitate ce vor avea ca rezultat meseriile optime in functie de personalitatea dumneavoastra, a lucrurilor care va plac sau a celor ce va displac. In functie de raspunsurile dumneavoastra veti afla ce domeniu de activitate vi s-ar potrivi cel mai bine.

De asemenea, in cadrul sedintelor de psihoterapie puteti rezolva si altfel de probleme, de exemplu puteti renunta la vicii. Multe persoane apeleaza la un psiholog cand se confrunta cu problema jocurilor de noroc. Un specialist potrivit va poate ajuta sa scapati de acest viciu, explicandu-va si oferindu-va sfaturi pentru a renunta.

Psihoterapeutul trebuie sa fie prietenul dumenavoastra, sa existe o colaborare stransa si sa nu existe secrete. Sedintele sunt confidentiale, tocmai in scopul de a incuraja pacientul sa fie deschis. Daca nu ii oferiti terapeutului toate detaliie de care are nevoie nu va va putea ajuta sa rezolvati situatia prin care treceti.

Vezi si:  Esofagita de reflux, o afectiune care chinuie o mare parte a populatiei

Din punctul meu de vedere este indicat sa apelati la un specialist in psihoterapie de fiecare data cand simtiti ca sunteti depasit de situatie, cand credeti ca nu exista rezolvare prentru probleme prin care treceti, acesta ajutandu-va sa treceti peste clipele dificile.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.