Ce trebuie sa stii despre masinile cu telecomanda

author
2 minutes, 12 seconds Read

Masinile cu telecomanda sunt poate cele mai frumoase cadouri pe care le poti oferi unui baietel. Acestea sunt niste jucarii care garanteaza un divertisment pe cinste si nu doar pentru copii. Insa inainte de a cumpara o masinuta cu telecomanda ar trebui sa stii ce le diferentiaza incat sa te asiguri ca vei face alegerea potrivita.

Cine o va primi?

Primele lucruri ce trebuiesc luate in considerare cand te hotarasti sa cumperi o masina cu telecomanda sunt personalitatea, varsta si experienta beneficiarului cu astfel de jucarii. Aceste lucruri te vor ajuta sa determini complexitatea masinii. De exemplu, un copil nu are nevoie de o masinuta la fel de sofisticata si tehnologizata precum cele pentru adulti, iar acest lucru este diferentiat prin dimensiune, durabilitate, putere si pret. De obicei masinile cu telecomanda pentru copii sunt alimentate cu baterii si clasificate la o scala de 1:32 sau 1:16, in timp ce versiunile sofisticate destinate adultilor sunt alimentate cu benzina sau nitro si se clasifica la o scala a dimensiunii de 1:5.

Asamblate sau neasamblate

Unele masini cu telecomanda sunt comercializate neasamblate, iar daca cel caruia doresti sa i-o daruiesti nu este familiarizat cu asamblarea masinutelor, atunci cadoul ar putea fi cam nepotrivit si ar fi mai bine sa optezi pentru un model asamblat. Nu intotdeauna iti poti da seama cu usurinta daca masina cu telecomanda ce vrei s-o cumperi este sau nu asamblata, asa ca iti recomand ca inainte sa o achizitionezi sa ceri informatii despre acel model.

Modul de alimentare

Principalele moduri de alimentare ale masinutelor cu telecomanda sunt bateriile, benzina si nitro. Aceste trei forme de alimentare determina pretul, dimensiunea si performanta masinii.

Vezi si:  Nume unice pentru copil

Cele pe benzina sunt propulsate de benzina clasica intr-un mix cu uleiul pentru motor oferindu-le o putere aparte. Acestea au un consum de carburant destul de redus iar costurile de intretinere sunt de asemenea mici. Au o dimensiune considerabila, la o scala de 1:5 fata de modelele reale.

Masinile pe nitro merg pe nitrometan – un combustibil destul de scump ce se gaseste doar in magazinele specializate. Aceste masini au cost de intretinere destul de ridicat fiindca carburantul folosit lasa reziduri considerabile pe sasiul masinii.

Masinile pe baterii electrice functioneaza de obicei cu acumulatori din Litiu ce se pot reincarca sau chiar pe bateriile clasice de unica folosinta. Acestea sunt mai ieftine decat cele mentionate mai sus, nu au la fel de multa putere si sunt mult mai mici in dimensiune.

Cel mai simplu mod de a gasi masina cu telecomanda potrivita este cautarea online. Exista o multitudine de site-uri cu jucarii pentru copii de unde puteti achizitiona masini cu telecomanda, iar pretul nu este nicidecum mai mare decat in magazinele fizice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.