Luminozitatea unei lanterne

Pentru orice tip de lanterna, lumina este cea mai importanta caracteristica pe care o luam in calcul inainte sa cumparam una. Apoi ne asiguram ca suntem multumiti si de alte functii (dimensiune, calitatea bateriei, rezistenta la socuri si umiditate s.a.m.d)

Ceea ce avem nevoie sa stim despre lumina lanternelor este ca acestea sunt direct proportionale cu nr. de lumeni si nu cu numarul de LED-uri. Astfel ca, este important ca o lanterna buna sa aiba o intensitate a luminii de cel putin 200 de lumeni, chiar daca nu are mai mult de un LED.

Lanternele mai performante, dar si cu preturi de achizitie mai mari, pot avea mai multe functii care sa te ajute in diverse situatii, in functie de ceea ce ai nevoie. Astfel ca, poti opta pentru luminarea unei suprafete mai mari, in apropiere, sau luminarea unui punct mai mic in dimensiune, dar aflat mai departe.

In ceea ce priveste tipul de bec care emite lumina, lanternele pot avea LED-uri sau becuri incandescente. LED-urile sunt mult mai utile fata de becurile incandescente deoarece economisesc mult mai eficient bateria lanternei, sunt mult mai rezistente la socurile datorate cazaturilor sau loviturilor usoare. Un dezavantaj al becurilor incandescente este si acela ca nu reusesc sa mentina intensitatea luminii la aceeasi valoare pentru un timp mai indelungat.

In momentul in care iti vei achizitiona o lanterna va trebui sa fii destul de atent la numarul de lumeni, acesta nu ar trebui sa fie mai mic de 200, dar la fel de important este sa functioneze pe baza LED-urilor si nu a becurilor incandescente.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.