Cum se pregateste dormitorul pentru sezonul cald

1 minute, 35 seconds Read
Lenjerie de pat Home Exclusive

Doar cateva zile de acum incolo si vara se va instala oficial. Cum dormitorul este locul in care oamenii isi petrec mai bine de o treime din viata, aceasta camera necesita cateva pregatiri, poate chiar si redecorari. In fond, in timpul sezonului calduros este esential un confort sporit din ratiuni evidente, nu?

Primul lucru care trebuie avut in vedere e ca toate culorile sa fie deschise, mai ales daca dormitorul respectiv se afla in bataia directa a soarelui. Culoarile deschise, in special cea alba, resping razele solare, asta spre deosebire de cele negre, care accepta razele solare. Astfel, se recomanda ca lenjeria de pat sa fie inlocuita cu una de culoare deschisa, de preferinta din bumbac de buna calitate (lenjerii din bumbac egiptean puteti gasi pe home-exclusive.ro).

Este esential ca materialul textile din lenjeria de pat sa fie de buna calitate. Cele mai slabe calitativ nu permit pielii sa… respire si se deterioreaza excesiv de rapid, pe cand o lenjerie de pat buna este usoara, ofera corpului racoarea de care are nevoie, iar in plus, absoarbe umezeala fara sa se deterioreze.

Un alt aspect care trebuie avut in vedere la pregatirea dormitorului pentru vara e eliminarea covoarelor si a obiectelor necesare. Ele pot atrage caldura atunci cand sunt in bataia directa a razelor de soare, lucru care nu face decat sa creasca temperatura camerei, lucru care e catusi de putin necesar.

Singurele obiecte de dimensiuni mari si de culori inchise care pot fi lasate in dormitor pe parcursul verii sunt draperiile, cu conditia ca ele sa fie opace. Totusi, sunt de evitat draperiile de culoare neagra sau maro (pentru ca si ele se pot incalzi foarte tar), mai ales in conditiile in care pe piata se gasesc draperii frumoase de culoare albastru inchis sau mov, culori care oricum se potrivesc cam cu orice design.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.