Google – De ce este cel mai popular motor de cautare ?

1 minute, 31 seconds Read

In reteaua internet sunt miliarde de site-uri gazduite pe diferite servere si fiecare dintre ele incearca sa castige noi vizitatori ce pot deveni clienti ai unor companii sau al unor persoane ce presteaza anumite servicii. In fiecare zi apar si dispar alte sute de mii de site-uri ce fac ca internetul sa fie destul de dinamic. Raportul acesta era mai mic in trecut si nu toata lumea avea acces la internet si implicit la informatie. Cu mai multi ani in urma doi pusti sau gandit sa structureze cat mai mult din informatia pe care o aveau site-urile si sa le puna intr-o anumita baza de date. Atunci s-a nascut si compania Google ce isi avea sediul intr-un garaj. Principiul care sta la baza unui motor de cautare este asa zisa interogare (query) cu care compar o informatie dintr-un camp de text cu ce am in baza de date. Cu cat am mai multa informatie despre un anumit cuvant cu atat mai multe vor fi rezultatele despre acel cuvant.

Bing si Yahoo sunt alte motoare de cautare ce merg pe acelasi principiu, de fapt asa functioneaza motoarele de cautare. Mai sunt si altele insa Google are un succes enorm dintr-un motiv cat se poate de simplu. Google a reusit sa indexeze cea mai mare cantitate de informatie din ce circula pe net iar rezultatele le stim cu totii atunci cand inseram un cuvant in motorul lui. De aici si batalia pentru un page rank cat mai mare cu scopul de a fi in primele rezultate.

Vezi si:  Aerul conditionat si amplasarea lui

Search Engine Optimization (SEO) este metoda pe care o folosesc specialistii SEO pentru a face ca un site sa apara in primele rezultate din Google sau alte motoare de cautare. Munca acestora nu se termina niciodata, Google nu sta degeaba si la un interval de aproximativ 6 lunii isi actualizeaza altgoritmii de cautare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.