beton-amprentat

Amenajari exterioare din beton amprentat

3 minutes, 8 seconds Read

beton-amprentatOrice spatiu exterior amenajat reda o ambianta si un farmec aparte cladirii.  Astazi aproape orice constructie beneficiaza de un spatiu exterior care necesita atentie si ingrijire. Pentru a putea crea sau recrea un anumit mediu este indicat ca in domeniul amenajarilor exterioare principalul material utilizat sa fie betonul amprentat. Betonul amprentat este unul dintre cele mai utilizate si recomandate materiale din acest domeniu, avand numeroase avantaje fata de restul materialelor folosite in anii trecuti.

Spre exemplu, in urma cu o perioada de timp amenajarea exterioara se realiza cu ajutorul materialelor ca dale de ciment, pietre de rau sau chiar caramida si lemn. Cele mai frecvente probleme de intretinere a acestor materiale nu a constat doar in curatarea spatiului amenajat cat si in imposibilitatea de a stopa cresterea vegetatiei sau chiar mentinerea spatiului la starea initiala datorita unor degradari foarte rapide din cauza conditiilor nefavorabile de umiditate si variatii de temperaturi. Aflati mai multe detalii despre betonul amprentat pe Alfa Beton (Beton amprentat: Preturi – Forme – Culori – Reparatii – AlfaBeton).

De ce este indicata utilizarea betonului amprentat in amenajarile exterioare?

Betonul amprentat este cel mai rezistent material de constructii. Acest material este o inovatie care a inceput sa cunosca un real succes in acest domeniu fiind folosit in aproximativ orice spatiu fara a intampina probleme. Betonul amprentat nu cunoste nici o restrictie atunci cand vorbim de amenajari indiferent ca este vorba de un spatiu inchis sau exterior.

Iata care sunt cele mai cunoscute avantaje ale acestui material de constructii:

  • este un material foarte usor de intretinut. Intretierea acestuia se poate realiza doar cu apa si perii sau maturi abrazive, nu necesita solutii sau alte aparaturi pentru curatarea sa.
  • poate fi utilizat in orice lucrare de amenajare exterioara, indiferent de variatiile de temperatura care pot aparea in decursul timpului si este de asemenea rezistent la conditii de umiditate ridicata
  • poate fi utilizat in orice lucrare indiferent de natura sa cum ar fi : pentru pavarea curtilor, realizarea de alei interioare, amenajarea piscinelor, amenajarea parcarilor, chiar si pentru amenajarea teraselor
  • betonul amprentat poate fi redat sub diferite aspecte si culori numeroase
  • indiferent de suprafata care urmeaza a fi amenajata este una dintre cele mai moderne solutii deoarece nu exista nici o restrictie de a fi utilizat doar pe suprafete orizontale
  • poate fi personalizat foarte usor sau poate chiar imita aproape orice stil, de la cel clasic, rural pana la cel modern
Vezi si:  Cele mai comune tipuri de baterii pentru baie

Ce este betonul amprentat?

Betonul amprentat este un material care se obtine prin amestecarea prafului de ciment cu nisip, anumite fibre speciale care ii redau o elasticitate aparte, agregate pentru rezistenta si aditivi de culoare. Realizarea anumitor modele sau copierea unr anumite texturi se realizeaza prin turnarea acestuia cu matrici speciale care ii redau aspectul final.

Lucrarile de amenajari in care este utilizat cimentul amprentat sunt finalizate prin aplicarea unui strat de rasini speciale care ii confera acestuia o textura aparte si un aspect lucios si o mult mai mare rezistenta la conditii neprielnice. Fenomenul Inghet- dezghet nu degradeaza acest material si nici nu produce alte pagube care sa necesite remedierea sa. De asemenea conditiile de umiditate ridicata nu duc la aparitia crepaturilor sau aparitia umflaturilor si a denivelarilor cum se intampla cu alte materiale de constructii folosite in domeniu.

Ce culori poate avea betonul amprentat si in ce spatii poate fi folosit?

Lucrarile din beton amprentat nu au nici o restrictie  si nu respecta o anumita paleta cromatica atunci cand vine vorba de culoare. Datorita aditivilor folositi la realizarea cimentului amprentat acesta poate avea orice nuanta sau culoare se doreste, iar datorita matricelor speciale poate imita aproape orice aspect de la clasic la modern sau chiar abstract.

Datorita faptului ca betonul amprentat are o flexibilitate aparte acesta foate fi utilizat in orice suprafata indiferent daca este orizontala sau verticala.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.