Avantajele si dezavantajele de a sta in chirie

2 minutes, 9 seconds Read

iata imobiliara este intr-o continua fluctuatie. De la an la an, chiriile si preturile locuintelor sunt diferite, in asa fel incat este destul de greu de decis daca sa achizitionezi o casa sau sa inchiriezi. Evident, varianta cea mai comoda este sa stai in chirie. Cat de avantajoasa este aceasta solutie insa si care sunt beneficiile pe care le ofera pe termen lung?

Avantajele de a sta in chirie

Daca optezi pentru locuirea intr-un apartament sau intr-o casa inchiriata, vei descoperi ca ai o multime de avantaje.
In primul rand, poti sa te muti oricand doresti si oricand viata iti rezerva o pozitie mai buna sau mai slaba. Ai flexibilitatea de a te muta cu usurinta in orice oras, fara sa fii nevoit sa treci printr-o birocratie cat se poate de neplacuta.
Un alt mare avantaj este ca, de cele mai multe ori, chiria este ceva mai ieftina decat rata pe care ar trebui sa o platesti pentru un apartament achizitionat cu un credit imobiliar. Astfel, poti economisi ceva bani si te poti bucura de ei in alte moduri. Daca vrei, poti sa ii strangi si dupa un timp sa ii folosesti pentru a-ti deschide o afacere si pentru a investi.
NU in ultimul rand, apeland la chirie ai avantajul de a nu plati pentru reparatiile necesare blocului, pentru impozit sau pentru asigurarea locuintei. De toate aceste lucruri se ocupa proprietarul. De regula, acesta se ocupa si de mobilarea locuintei sau de reparatiile majore, asadar, singurul cost pe care trebuie sa il iei in calcul este cel al chiriei si cel al intretinerii.

Vezi si:  Ce influenteaza lumina unei lanterne

Dezavantajele de a sta in chirie

Evident, exista si dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este ca nu poti sa faci nicio modificare in locuinta fara sa ai aprobarea proprietarului. Cu toate astea, exista o multime de proprietari intelegatori, care fac chiar ei modificarile, in conditiile in care iti doresti asta.
De asemenea, lipseste acel confort psihologic pe care ti-l ofera faptul ca ai propria casa si este destul de apasator faptul ca pentru toata viata trebuie sa platesti chirie. Daca stai sa te gandesti in profunzime insa, chiar si atunci cand iti iei un credit platesti in fiecare luna iar apasarea este mult mai mare.
Un alt dezavantaj ar putea fi faptul ca pot aparea divergente cu proprietarul sau ca acesta poate decide ca este timpul sa vanda si sa te dea afara.
Asadar, statul in chirie poate fi extrem de eficient pentru o persoana sau extrem de ineficient pentru alta, motiv pentru care decizia de a sta in chirie trebuie sa fie analizata cu cea mai mare atentie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.