Cum sa-ti amenajezi o gradina perfecta

1 minute, 50 seconds Read

Gradina perfecta pentru fiecare dintre noi inseamna altceva dar un lucru este comun si anume solutiile creative si practice cu ajutorul carora reusim sa creem acest spatiu intim pentru fiecare. La constructia unei gradini trebuie sa tinem cont de utilitatea ei, sa creeze starea sufleteasca pe care o tintim.

Gradina amenajata trebuie sa aiba o anumita armonie, un ritm si un flux de miscare pentru a provoca efectul dorit, si toate acestea trebuie facute din elemente si forme naturale, de aceea designerul trebuie sa aiba pregatire si experienta larga in acest domeniu pentru ca rezultatul sa fie o gradina confortabila si armonioasa.

Cand incepem proiectarea trebuie sa stim si bugetul  care dorim sa-l investim in construirea si intretinerea gradinii, sunt unele plante care necesita o atentie  amanuntita si este posibil ca noi sa nu avem pregatirea necesara pentru aceasta. In mod normal orice firma care face amenajarea gradinii, vezi exemplu kalongarden.ro, va accepta si intretinerea ei periodica, trebuie sa vedem frecventa cu care trebuie facuta si costurile aferente pentru aceasta.

La proiectarea unei gradini intotdeauna se pleaca de la arhitectura existenta a gradinii, exemplu forma gradinii, un copac batran si noduros sau alte forme arhitecturale existente si in jurul carora se poate cladi.

Cand alegem materialele este bine sa alegem cele cat mai naturale, astfel pastram armonia si naturaletea gradinii dandu-i detalii de calitate. Un exemplu ar fi utilizarea pietrelor pentru placarea drumurilor sau mici constructii de piatra naturala pentru element de atractie in designul gradinii.

Este bine sa verificam solul, sa fie fertil, daca nu este, aducem pamant de calitate pentru plante, astfel asiguram mai usor cresterea si intretinerea lor. Unele plante prefera sol mai acid, altele un sol mai alcalin, stiind acest lucru putem alege plantele perfecte pentru gradina dvs. Daca dvs nu stiti acest lucru cereti sfatul firmei de amenajari gradini, sa va recomande ce plante ar fi cele mai bune pentru gradina dvs.

Vezi si:  Cum alegi uleiul de motor potrivit pentru masina ta?

Multe firme de amenajari gradini posteaza pe blogurile lor diverse articole despre plante de gradina, de exemplu kalongarden.ro veti gasi multe articole in legatura cu plantele si munca de gradinarit. Urmarind noutatile pe aceste bloguri despre gradini veti afla despre cele mai importante plante utilizate pentru amenajarea gradinii perfecte.

author

strenger

Strenger Er-Pol srl, importator si distribuitor de piese si accesorii auto.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.