Care sunt principalele componente ale unui sistem de alarma?

1 minute, 43 seconds Read

sistem_alarma (1)Daca vrei sa achizitionezi un sistem de alarma, indiferent ca optezi pentru un sistem de alarma wireless   sau pentru unul cu fir, este bine sa ai in vedere componentele ce nu trebuie sa lipseasca din acesta.

Un sistem de alarma pregatit pentru orice situatie trebuie sa contina componente precum centrala de alarma, senzori pentru detectarea diverselor evenimente, dispozitivul de semnalizare si diverse componente auxiliare.

Ce face fiecare dintre aceste componente?

  • Centrala de alarma. Este unitatea centrala a intregului sistem, preluand toate informatiile si stocandu-le sau furnizandu-le mai departe. De regula, centrala de alarma este protejata intr-o cutie metalica si are la dispozitie o sursa stabila de alimentare. Atunci cand incepi un proiect de protectie a unui obiectiv, primul element ce trebuie sa fie achizitionat este aceasta centrala.
  • Senzorii. Sunt si ei foarte importanti si pot fi de mai multe feluri. Exista senzori de vibratii, de socuri, de scapari de gaze, de fum, de monoxid de carbon sau de zgomote. Practic, senzorii pot detecta orice eventuala problema aparuta in zona supravegheata.
  • Dispozitivele de avertizare. In momentul in care starea de alarma este declansata, dispozitivele de avertizare sunt cele care ofera semnale. Acestea pot fi sub forma de lumina sau de zgomot. De asemenea, acestea pot trimite semnale catre telefoanele mobile ale proprietarilor. Cele mai eficiente dispozitive de avertizare sunt cele zgomotoase, deoarece alunga intrusii generand frica.
  • Tastaturi. Sunt elementele esentiale pentru programarea sistemului. Tastaturile sunt folosite pentru introducerea utilizatorilor, pentru introducerea codurilor si pentru setarea elementelor importante ale sistemului de alarma.
  • Componente auxiliare. In momentul in care achizitionezi un sistem de alarma trebuie sa acorzi o atentie sporita componentelor auxiliare. Acestea trebuie sa fie prezente, chiar daca importanta lor nu este una uriasa. Asigura-te ca in pachetul cu kitul de alarma sunt prezenti acumulatori de rezerva, suporti diverse modalitati de prindere, sirene suplimentare si tastaturi suplimentare.

Un sistem de alarma performant trebuie sa includa toti senzorii posibili si sa fie insotit, eventual, de un sistem de supraveghere video. In felul acesta te poti bucura de siguranta maxima si poti elimina aproape orice risc de efractie.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.