Tenisii Converse in antrenamentul de powerlifting

1 minute, 30 seconds Read

Powerlifting-ul este un sport deosebit de complex, chiar daca in ansamblu reprezinta ridicarea unei greutati din punctul A in punctul B. De ce? Pentru ca in cadrul antrenamentului de zi cu zi, fiecare detaliu conteaza, de la incaltamintea purtata si pana la modul in care este apucata bara.

Genoflexiunile, de exemplu, sunt cel mai complex exercitiu, motiv pentru care el necesita o atentie sporita. Unii folosesc pantofi de haltere, cu toc, pe motiv ca ar ajuta corpul sa stea intr-o pozitie mai naturala, in timp ce unii folosesc tenesi Converse sau clasici (atat timp cat au o talpa mai groasa).

De ce tenesi Converse?

Mai precis, este vorba de incaltaminte din gama Chuck Taylor, care se aseamana foarte mult cu tenesii clasici. Exista totusi o diferenta: talpile sunt ceva mai groase si au aceeasi grosime pe toata lungimea talpii. Astfel, sansele ca partea inferioara sa se deformeze intr-o parte si sa modifice astfel mecanica mersului sunt semnificativ mai mici decat in cazul incaltamintei obisnuite.

In plus, spre deosebire de incaltamintea speciala pentru proba de genoflexiuni, tenesii pot fi purtati in absolut toate probele, inclusiv in proba de indreptari, acolo unde pantofii cu toc nu avantajeaza catusi de putin, ci chiar din contra. Avand talpa lata si stabila, tenesii ajuta sportivii sa fie mai stabili, lucru care imbunatateste sansele de a duce la bun sfarsit repetarile maximale.
Totodata, in proba de genoflexiuni sau doar in cadrul antrenamentului, desi nu ofera decat o pozitie naturala si stabila corpului, tenesii pot fi considerati element esential, mai ales daca sunt folositi impreuna cu o pereche de bandaje elastice dure pentru genunchi. Stabilitatea pe talpa si faptul ca genunchii vor sta ficsi imbunatatesc sansele de a completa genoflexiunea, lucru care in cadrul unui concurs poate face diferenta intre medalia de aur si cea de argint.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.