Sisteme de incalzire in pardoseala pentru terenurile de sport

2 minutes, 4 seconds Read

Marile competitii sportive necesita o infrastructura perfecta indiferent de anotimp, astfel ca majoritatea cluburilor sau asociatiilor prefera sa investeasca sume considerabile pentru a pune la dispozitia sportivilor cele mai bune conditii. Cea mai mare problema a organizatorilor de competitii se rezuma la perioada rece, perioada in care gazonul este afectat vizibil de temperaturile scazute. Pentru a preveni distrugerea partiala sau totala a ierbii, posesorii de terenuri sportive apeleaza la sisteme de incalzire in pardoseala pe care le monteaza sub gazon.

Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala se realizeaza rapid si ofera numeroase avantaje: temperatura constanta la nivelul solului, posibilitatea adaptarii temperaturii in functie de conditiile climatice precum si garantarea unei cresteri naturale a gazonului. Folosirea acestor instalatii la nivelul gazonului au demonstrat ca putem avea parte de competitii sportive chiar si in sezonul rece, iarba se prezinta intr-o stare perfecta iar cresterea sa este la fel de naturala ca si in timpul verii.

Din punct de vedere al montajului, specialistii opteaza pentru cabluri electrice de incalzire  in pardoseala, acestea fiind amplasate la o adancime de minim 30 de cm fata de partea superioada a gazonului. Pentru a functiona la capacitate maxima, montajul se realizeaza in concordanta cu o izolare perfecta din punct de vedere termic dar si mecanic, aparitia unor utilaje pe gazon nepunand in pericol instalatia de incalzire in pardoseala. La finele montajului, temperatura la nivelul gazonului nu va depasi 12 grade Celsius, un mediu perfect pentru ca iarba sa se dezvolte natural.

Dintre toate sistemele de incalzire cunoscute, s-a optat pentru incalzirea in pardoseala datorita confortului ridicat, rapiditatii in montaj, randamentului sporit dar mai ales datorita alimentarii facile. Orice ansamblu sportiv care indeplineste normele din zilele noastre poseda o statie de alimentare cu energie electrica proprie, folosita indeosebi la iluminarea nocturna. Datorita consumului redus, instalatia de incalzire in pardoseala nu va incomoda cu nimic activitatea celorlaltor instalatii electrice, astfel ca puteti coordona destul de rapid latura electrica si puteti monitoriza consumul intregului ansamblu.

Vezi si:  Economie si ecologie cu panouri radiante Sunjoy

Sfatul specialistilor se refera la doua aspecte: folosirea instalatiei de incalzire in pardoseala pe toata perioada iernii, astfel ca se evita riscul de inghet, dar si o adaptare eficienta la temperaturile exterioare, astfel ca nu riscati ca gazonul sa aiba parte de o crestere lenta sau prea rapida.

Inainte de a apela la o astfel de instalatie de incalzire, se recomanda a se efectua un calcul privind suprafata acoperita, adaptarea retelei de electricitate la nevoile ulterioare precum si o optimizare a costurilor, riscul unor facturi ridicate fiind, in acest caz, nul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.