Fierul forjat, cel mai rezistent material pentru accesorii

2 minutes, 0 seconds Read

Durata de viata a unor elemente fier forjat este de sute de ani. Se poate spune ca acest marial poate sa fie lasat mostenire fara niciun fel de problema, facand fata trecerii timpului si tuturor factorilor externi fara a avea nevoie de o ingrjire speciala. De regula, atunci cand vine vorba despre fierul forjat, majoritatea oamenilor se gandesc la garduri, insa optiunile sunt nelimitate.

Ce se poate face din fir forjat?

  1. Tot felul de accesorii pentru exterior si interior. Se pot realiza Cutii postale ,accesorii decorative, manere pentru mobilier, lustre, candelabre, etc.
  2. Piese de mobilier. Mesele realizate din fier forjat, precum si scaunele realizate din acest material pot avea o durata de viata uriasa.
  3. Garduri si porti. Nimic nu are o eleganta mai mare decat un gard si o poarta realizate din fier forjat. Este materialul perfect, care poate oferi atat aspect fizic perfect, cat si rezistenta pe termen lung.

Practic, din fier forjat se poate realiza aproape orice, atata vreme cat se apeleaza la un mester foarte bun.

Cum se ingrijeste fierul forjat?

Ingrijirea acestui material reprezinta unul dintre marile avantaje pe care le ofera. Nu este nevoie de ingrijire speciala. Murdaria poate sa fie indepartata cu ajutrul unei solutii realizata din apa si sapun, iar rugina aparuta poate sa fie indepartata cu petrol. Rugina este singurul aspect negativ ce poate sa intervina in timp, insa nu este de speriat si se indeparteaza fara mari probleme. Spre deosebire de alte metale, fierul forjat nu rugineste chiar atat de usor. Dovada stau portile castelelor care au facut fata la sute de ani de intemperii, sau gardurile acelorlasi constructii.

Vezi si:  Design interior casa arhitectura stil clasic

Din ce este realizat fierul forjat?

Este un aliaj ce contine fier, carbon si zgura, insa carbonul si zgura sunt prezente intr-un procent foarte mic. Rezistenta sa a dus la aparitia unor obiecte cu adevarat celebre realizate din acest material, precum Turnul Eiffel. De asemenea, la nivel mondial exista o multime de statui si de monumente realizate din fier forjat, iar materialul este ales tocmai datorita rezistentei sale.

Cat de scump este acest fier?

Este adevarat ca poate sa fie mai costisitor decat lemnul sau diverse materiale plastice, insa faptul ca rezista o viata poate sa fie cat se poate de convingator.Produsele de buna calitate din fier forjat isi pot creste valoarea in timp, lucru extrem de important care vine la pachet cu aspectul foarte placut al tuturor elementelor realizate din acest material.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.