Ce ar trebui sa stim despre centrale termice – centrale termice conventionale si centrale termice cu condensare

In fiecare an cand vremea incepe sa se raceasca si iarna incepe sa se arate capricioasa, oamenii incep sa se gandeasca din ce in ce mai mult la sistemele de incalzire pentru propria locuinta. Multi dintre cei care stau la bloc au renuntat deja la reteaua publica de termoficare si au adoptat sistemul centralelor. In prezent, se vorbeste foarte mult de diferenta intre centrale termice conventionale si centrale termice cu condensare.

Avantajele acestor doua tipuri de centrale difera si tocmai de aceea este important ca acestea sa fie cunoscute pentru ca alegerea finala sa fie una care sa avantajeze consumatorul.

Centralele termice conventionale au un pret mult mai mic fata de cele cu condensare, insa acestea din urma sunt mult mai economice in ceea ce priveste consumul de energie. Diferenta majora intre aceste doua tipuri de centrale termice se refera la modul lor de functionare.

Astfel ca, centralele termice conventionale desi sunt mai ieftine, nu reusesc sa valorifice in mod eficient energia. Pentru ca aceasta evacueaza produsele de combustie la temperaturi foarte inalte, are loc o pierdere a caldurii latente, ceea ce inseamna practic o risipa. Avantajul centralei termice cu condensare este ca aceasta are anumite dispozitive care reusesc sa raceasca vaporii de apa care altfel ar fi evacuati, pana la o temperatura care sa ii transforme in lichid si sa ii intoarca in sistemul de incalzire. In felul acesta totul este salvata o parte mult mai mare din energia electrica.

Cu toate acestea, investitia initiala intr-o centrala termica cu condensare poate fi recuperata in mai multi ani. Aceasta este de cele mai multe ori recomandata pentru locuinte foarte mari, sau spatii de incalzit de mari dimensiuni. In felul acesta ea isi va putea dovedi eficienta, iar investitia initiala va fi recuperata productiv. In acelasi timp, prin faptul ca este valorificata energia consumata, se poate vorbi in cazul centralei termice cu condensare despre protejarea mediului inconjurator.

Vezi si:  Avantajele si dezavantajele de a sta in chirie

In concluzie, cel mai bine este ca in momentul in care decizi sa iei o centrala termica, sa ai in vedere toate aceste aspecte si sa te informezi asupra tuturor caracteristicilor asa incat sa o alegi pe aceea care te avantajeaza cel mai mult.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.