Industria de ingrijire personala a luat o foarte mare amploare in ultimii ani, mai ales ca pe piata romaneasca si nu numai, au inceput sa apara oferte de placi de par ieftine, de ondulatoare si bigudiuri electrice de calitate, la preturi extrem de competitive.
Ondulatoarele cromate au fost inlocuite de cele cu tambur ceramic, s-a investit mult in siguranta si protectia parului atunci cand este indreptat sau pus pe bigudiuri electrice. Nu e de mirare asadar, ca sectorul de ingrijire personala este astazi asa de dezvoltat.
Totusi, vine o vreme cand, dupa luni sau ani de folosire, obiectele mai sus mentionate se strica. Se intampla ca unele dintre ele sa mai fie in garantie, caz in care nu sunt necesare prea multe batai de cap, insa la fel de des se intampla ca unele dintre produse sa cedeze fix dupa expirarea certificatului de garantie.
Sa luam exemplul placilor de par. Cele mai comune defectiuni sunt:
a) desi este in priza, placa de indreptat parul nu mai porneste, ceea ce inseamna ca rezistentele s-au ars sau nu se mai face contact intre sistemele de pornire si curentul electric;
2) una dintre placi inceteaza sa mai incalzeasca, caz in care placa fie trebuie schimbata, fie trebuie cautat un service special.
3) sistemul de deschidere nu mai functioneaza, astfel ca cele 2 parti ale acestor aparate nu se mai deschid automat.
Ce e de facut atunci cand certificatul de garantie a expirat?
In functie de costurile necesare reparatiei, dar si de costul initial al placii de par, sunt 2 posibilitati:
1) utilizatorii se reorienteaza spre un alt aparat de indreptat parul;
2) se incearca repararea placii. Aceasta din urma optiune nu este de foarte multe ori rentabila in cazul placilor scumpe, intrucat costurile pentru repararea unor tehnologii precum Ice Cold Sau Wet&Dry depasesc sau se apropie de costurile unei placi noi.
Tocmai de aceea, se recomanda tuturor utilizatorilor sa nu uite pornite aceste obiecte de ingrijire personala si sa umble cat mai delicat cu ele, intrucat doar asa li se poate prelungi durata de viata.