Despre Asigurarea RCA

1 minute, 32 seconds Read

Asigurarea RCA sau asigurarea de raspundere civila auto este un tip de asigurare care trebuie incheiat in mod obligatoriu atat de persoanele fizice, cat si de catre cele juridice, care au in proprietate un autoturism.

Toti cei care dispun de un automobil, inregistrat intr-o forma sau alta trebuie sa incheie o polita de asigurare RCA si sa plateasca periodic prima de asigurari aferenta. Astfel, cei care au suferit daune intr-un accident vor avea sansa de a fi despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit, indiferent daca acestea sunt de natura materiala sau se refera la plata cheltuielilor cu judecata sau la despagubiri oferite victimelor sau familiilor celor decedati.

Astfel, daca va aflati in situatia nefericita de a fi implicat intr-un accident de care sa va faceti raspunzator, veti avea posibilitatea de a va recupera paguba, chiar si daca dumneavoastra de fapt nu dispuneti de acea suma de bani.

Daca va decideti sa achizitionati o masina, preferabil este sa incheiati polita chiar la vanzator prin intermediul agenului autorizat. Aveti astfel certitudinea ca, in cazul in care veti fi implicat intr-un accident, chiar de la primul drum, veti fi asigurat si nu veti fi nevoit sa scoateti bani din propriul buzunar pentru plata pagubelor tertilor.

In cazul in care va aflati in situatia in care doriti sa achizitionati o masina second hand trebuie sa stiti ca polita de asigurare nu este transmisibila. Astfel ca, veti fi nevoit sa incheiati o noua polita RCA daca doriti sa circulati regulamentar. In cazul in care doriti sa vindeti un automobil care are incheiata o polita RCA, atunci va puteti recupera primele de asigurare aferente perioadei in care masina nu se va mai afla in posesia dumneavoastra, facand o cerere la casa de asigurari pentru a va fi restituiti banii perioadei aferente in care masina nu se va mai afla in posesia dumneavoastra.

Vezi si:  Cum sa asamblam pavajele de beton?

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.