Avantajele panourilor solare pentru apa calda

Panourile solare capteaza energia solara, pe care o transforma apoi in caldura. Ele pot fi utilizate pentru incalzirea apei menajere, dar si pentru preincalzirea agentului termic din calorifere.

Principala componenta a unui panou solar este elementul care absoarbe energia solara, o transforma in energie termica si o cedeaza mai departe unui agent termic. Acest agent preia energia de la panou si o utilizeaza direct (spre exemplu, pentru apa calda menajera) sau o trimite catre un rezervor de stocare a energiei.

Unul din avantajele panourilor solare este acela ca devii independent din punct de vedere energetic, nemaiavand nevoie de acces la energia din surse conventionale precum gaze naturale sau lemne. Daca se doreste totusi o completare a energiei solare, este posibil ca panourile solare sa fie montate si sa functioneze simultan cu sisteme de incalzire conventionala. De asemenea, energia solara poate fi stocata, pentru a putea fi utilizata in zile mai noroase.

Un alt avantaj al acestor sisteme de incalzire este faptul ca pot functiona cu costuri de intretinere neglijabile pe o perioada de aproximativ douazeci de ani, in aproape orice conditii meteorologice.

De asemenea, energia solara nu produce emisii poluante si nici nu provine dintr-o resursa naturala ce nu se poate reinnoi, precum gazele naturale sau carbunele.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.