Destinatii de vacanta mai putin cunoscute: Durau

author
3 minutes, 2 seconds Read

Pentru cei ce nu stiau, Durau este atat una dintre localitatile din comuna Ceahlau, judetul Neamt, cat si o importanta statiune turistica amplasata la poalele masivului Ceahlau. Aceasta poate fi gasita in partea de nord-vest a versantului, la o inaltime de 780-800 m. Din pacate, desi se afla la numai 9 km de vestitul lac de acumulare Izvorul Muntelui, localitatea este extrem de dezavantajata datorita accesibilitatii greoaie. Din pacate, singurele cai de acces sunt reprezentate  de catre drumurile DN 15, de la Poiana Largului, si DN 15B, de la Targu Neamt. Pana in Februarie 2006 ruta regulata de la Bicaz era cel mai folosit drum pentru a ajunge in aceasta statiune. Din pacate, acesta a fost inchis datorita masivelor alunecari de teren.

Fauna padurilor din imprejurimile acestei statiuni este mai mult decat bogata, animale precum cerbul carpatin, porcul mistret, ursul brun, sau capra neagra regasindu-se in habitatul lor natural. Din fericire, acestea nu reprezinta un pericol pentru turisti daca acestia nu aleg sa se aventureze pana in inima padurii din zona.

Unele dintre cele mai placute activitati ce pot fi organizate in aceasta zona sunt, de departe drumetiile. Statiunea Durau reprezinta chiar locul de plecare pentru diverse excursii in muntii din apropiere (Ocolasu Mare – 1907 m si Toaca – 1904 m)! De asemenea, atat Cascada Duruitoarea cat si Rezervatia Naturala de zimbri de la Vanatori – Neamt, si, de ce nu, manastirile din apropiere (Secu, Neamt, Agapia, Varatec sau Sihastria) sau chiar cele din Bucovina (Humor, Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna, etc.) se afla doar la o aruncatura de bat distanta.

Si daca tot va aflati in zona, o idee buna ar fi sa vizitati si Cheile Bicazului (acesta fiind locul in care relieful de tip fluvial a realizat ceva absolut fascinant), Lacul Rosu (vestit pentru trunchiurile de copaci ce rasar din acesta) si chiar statiunile Borsec si Vatra Dornei.

Totusi, revenind la statiunea Durau, poate cel mai important obiectiv turistic din aceasta zona este biserica pictata de vestitul Nicolae Tonitza. In anul 1992 s-a mai construit, de asemenea, o manastire extrem de frumoasa atat din punct de vedere arhitectural cat si din punct de vedere artistic.

Despre Durau putem spune ca este una dintre putinele statiuni din tara noastra ce functioneaza pe intreg parcursul anului. Desi nu este la fel de luxoasa, si nu ofera acelasi tip de conditii precum alte statiuni, Durau compenseaza prin amabilitatea locuitorilor si prin peisajele absolut fenomenale. In cazul in care doriti sa experimentati turismul de relaxane in adevaratul sau sens, statiunea Durau este alegerea mai mult decat perfecta!

In ceea ce priveste numarul locurilor de cazare putem spune ca Durau nu se ridica la calitatea altor statiuni chiar din tara noastra, dar nici ca dezamageste! Statiunea se bucura de 4 hoteluri (doua de doua stele, doua de patru stele) ce satisfac, in mare parte, cerintele de pe actuala piata. Totusi, acestora se mai adauga si fel de fel de vile si de pensiuni, care mai de care mai cochete si mai elegante. Astfel, puteti gasi locatii care mai de care mai luxoase si mai moderne la preturi accesibile oricui.

Cu toate astea, recomandarea noastra ca in cazul in care planuiti un sejur la Durau, sa va faceti rezervarile cat mai din timp cu putiinta. Desi nu se bate nimeni pe locurile de cazare, nu se cade sa mergeti la ghici, mai ales in cazul in care v-ati putea trezi cu diverse surprize neplacute.

In cazul in care veti proceda cum recomandam noi, nu numai ca nu veti mai fi nevoiti sa stati cu stres ca nu gasiti camera la hotelul sau la pensiunea X, ci probabil va veti bucura si de diverse reduceri ce vor scade substantial costul sejurului ales de dumneavoastra.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.